Trump yönetiminin 13'üncü ve son idam cezası infaz edildi

ABD'de Başkanı Donald Trump'ın infazına onay verdiği 13'üncü ve son federal idam cezası mahkumu Dustin Higgs, zehirli iğneyle Terre Haute kentinde idam edildi. İdamından önce Higgs'in masum olduğunu savunduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Başkan Donald Trump'ın görevden ayrılmasına günler kala bir kişi daha idam edildi. Trump yönetiminin 13'üncü ve son infazı Indiana'nın Terre Haute kentinde gerçekleştirildi. 48 yaşındaki Dustin Higgs'in, zehirli iğneyle idam edildiği kaydedildi.

Higgs, 2001 yılında Maryland eyaletinde üç kadını kaçırıp öldürmekten suçlu bulunmuştu. Higgs'in 'suç ortağı' olduğu belirtilen Haynes, 1996 yılında üç kadını vurduğunu itiraf etmiş ve müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Savcılık, Higgs'in Haynes'e bir silah verip 'kadınları vurmasını' söylediğini aktarmıştı. 

'CİNAYET EMRİNİ BEN VERMEDİM'

İdamından önce Higgs'in masum olduğunu savunduğu ve "Cinayet emrini ben vermedim" dediği kaydedildi. İdam kararının 'keyfi' olduğunu söyleyen Higgs'in avukatları, müvekkillerinin 'gerçek katilden daha ağır şekilde cezalandırılmasının' adaletsiz olduğunu belirtti. 

Higgs'in avukatlarından Shawn Nolan, "Hükümet, Martin Luther King'in doğum gününde hiç kimseyi öldürmemiş bir siyah olan Dustin Higgs'i idam ederek 13 insanın katledilmesine neden oldu" dedi. (DIŞ HABERLER)