Trump yeniden aday olacak: Başka seçeneğiniz yok

Eski ABD Başkanı Trump, dünyayı şoke eden Kongre baskınının bir ayaklanma değil protesto olduğunu savundu, yeniden aday olacağı mesajını verdi: Ülkeyi seviyorsanız başka seçeneğiniz yok.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Eski ABD Başkanı Donald Trump, aşırı sağcı İngiliz kanalı GB News'e röportaj verdi.

3 Kasım seçimlerinin hileyle çalındığı yönündeki iddialarını tekrarlayan, seçimden 3 gün sonra Kongre önünde miting düzenlemesinin bir hata olup olmadığı sorulan Trump, "Bir ayaklanma varsa 3 Kasım'da, seçim günü gerçekleşti, öncesi ve sonrasında oldu. Bana göre ayaklanma buydu ve 6 Ocak bir protestoydu" ifadelerini kullandı.

"Ne yazık ki bazı kötü şeyler oldu" diyen Trump, 10 bin ulusal muhafızın, hatta ordunun görevlendirilmesini istediğini öne sürdü: "Çünkü kalabalığın çok büyük olacağını biliyordum. Çünkü seçime hile karıştırılması üzerine oluşan öfkeden haberdardım ve bunu herkesten daha iyi anladım."

Eski Başkan, güvenlik talebinin Temsilciler Meclisi Başkanlı Nancy Pelosi tarafından geri çevrildiğini iddia etti.

'BU BİR SORU DEĞİL'

Trump, 2024'te bir kez daha Başkanlık için aday olup olmayacağına ilişkin bir soru üzerine, "Ülkeyi seviyorsanız başka seçeneğiniz yok. Bu bir soru değil" dedi.

Ülkesini sevdiğini ve onu daha önce görülmemiş bir seviyeye getirdiğini savunan Trump, Covid-19 aşılarının bulunması başarısını da sahiplenerek "(Aşının bulunmasının) 12 yıl sürmesini bekliyorlardı ve herkes bunun işe yaramayacağını söyledi ve inanılmaz iyi çalıştılar. Muhteşem bir iş çıkardık" diye konuştu.

'HARRY PİŞMAN OLACAK'

Donald Trump, Kraliçe 2. Elizabeth'in torunu Prens Harry'nin eşi Meghan Markle hakkında da konuştu. Markle'ı Kraliçe ve Kraliyet ailesine "saygısızlık" etmekle suçlayan Trump, "Onun bir hayranı değilim. İlk günden beri değildim. Bence Harry korkunç bir şekilde kullanıldı ve bir gün pişman olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. (AA)