Trump Şengen bölgesi, İngiltere, Brezilya'ya seyahat yasağını kaldırdı

ABD Başkanı Trump, yayınladığı genelgeyle Şengen bölgesi, İngiltere, İrlanda ve Brezilya'ya uygulanan seyahat yasağını, 26 Ocak'tan itibaren geçerli olmak üzere kaldırdığını duyurdu. Trump genelgede dış hatlardan seyahat eden tüm yolculardan "negatif" Covid-19 test sonucu isteneceğini ve bu tedbirin yeterli olduğunu ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- ABD Başkanlığı'nı Joe Biden'a devretmeye hazırlanan Donald Trump, Covid-19 salgıını nedeniyle ülkesinin uyguladığı seyahat yasağını baz ülkeler için kaldırdı. Şengen bölgesi, İngiltere, İrlanda ve Brezilya'yı kapsayan bu karar 26 Ocak'tan itibaren geçerli olacak.

Yasağın kaldırılmasına yönelik imzaladığı genelgede Trump, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin (CDC), 26 Ocak'tan itibaren dış hatlardan seyahat eden tüm yolculardan "negatif" Kovid-19 test sonucu isteyeceğini anımsattı.

CDC'nin bu uygulamasının, sağlık açısından güvenliğin sağlanması adına yeterli olduğunu belirten Trump, bu tarihten itibaren söz konusu ülkelere yönelik yasakların da kalkacağını kaydetti. (AA)