Trump: Seçici Kurul Biden'a oy verirse Beyaz Saray'dan ayrılacağım

ABD Başkanı Donald Trump, Seçici Kurul'un Joe Biden'ı seçilmiş başkan olarak teyit etmesi halinde Beyaz Saray'dan ayrılacağını söyledi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, 'hile' iddialarını yineleyerek 'gerçeklerin kendi tarafında olduğunu, Seçici Kurul'un Biden'ı seçmesi takdirinde büyük bir hata yapacağını" öne sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de 3 Kasım'da düzenlenen seçimlerden haftalar sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Donald Trump, perşembe günü ilk kez Seçici Kurul'un Joe Biden'ı seçilmiş başkan olarak teyit etmesi halinde Beyaz Saray'ı terk edeceğini söyledi. Bir gazetecinin 14 Aralık'ta Seçici Kurul'un Biden'ı seçmesi takdirinde Beyaz Saray'ı terk edip etmeyeceği sorusu üzerine Trump, "Tabii ki, bunu siz de biliyorsunuz" dedi.

'BU KARARI KABUL ETMEK ZOR OLACAK'

Trump, yine de bu sözlerinin ardından 'gerçeklerin kendi tarafında olduğunu, Seçici Kurul'un Biden'ı seçmesi takdirinde büyük bir hata yapacağını, çünkü seçimlere hile karıştığını' ifade ederek iddialarını tekrarladı ve Seçici Kurul'un bu kararını kabul etmenin zor olacağını söyledi. Trump, Biden'ın yemin törenine katılıp katılmayacağı sorusuna ise yanıt vermedi.

 

'BENİMLE BÖYLE KONUŞMA, SEN ÖNEMSİZ BİRİSİN'

Trump ve basın mensupları arasında gergin dakikalar da yaşandı. Trump, Seçici Kurul'un Biden'ın zaferini teyit etmesi halinde bunu kabul etmeyeceğini soran Reuters muhabiri Jeff Mason'ı "Eğer bunu yaparlarsa bir hata olur, çünkü bu seçimde hile vardı" diyerek yanıtladı. Mason'ın sözünü kesmesi üzerine Trump, "Benimle böyle konuşma, ben ABD başkanıyım. Sen önemsiz birisin. Bir daha asla başkanla böyle konuşma" diyerek çıkıştı. 

Trump ile Mason, daha önce de birkaç kez karşı karşıya geldi. Trump, mayıs ayında düzenlediği bir basın toplantısında soru soran Mason'a maskesini indirmesini söylemiş, gazetecinin bunu reddetmesi üzerine de Mason'ın ‘politik doğruculuk’ yaptığını öne sürmüştü. Eylül ayında ise Trump, yine bir basın toplantısında gazeteciden maskesini çıkarmasını talep etmişti. Mason bir an maskeyi çıkarmaya yeltense de, "Daha yüksek sesle konuşurum. Böyle daha iyi mi?" diye ABD Başkanı'na karşı çıkmıştı. (BBC Türkçe/DIŞ HABERLER)