Trump, Kongre saldırganlarını savundu: 'Tehdit oluşturmuyorlardı'

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, 6 Ocak'ta Kongre binasına saldıran güruhun 'hiçbir tehdit oluşturmadığını' öne sürdü. "En başından beri sıfır tehdit oluşturuyorlardı" diyen Trump, "Solcu protestoculara hiçbir şey olmuyor ama Kongre'dekilere zulmediyorlar" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin eski başkanı Donald Trump, 6 Ocak'ta Kongre binasına baskın düzenleyen taraftarlarını savundu ve 'hiçbir tehdit oluşturmadıklarını' ileri sürdü. Fow News kanalında konuşan Trump, "En başından beri sıfır tehdit oluşturuyorlardı" ifadelerini kullandı.

Trump, beş kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı düzenleyen güruhun 'polislere sarıldığını ve çok iyi ilişkileri olduğunu' söyledi. Saldırının ardından 'isyana teşvikle' suçlanan ve Temsilciler Meclisi tarafından azledilen eski başkan, "Solcu protestoculara hiçbir şey olmuyor ama Kongre'dekilere zulmediyorlar" dedi.

ABD'de 6 Ocak'ta düzenlenen Kongre saldırısının ardından en az 300 kişinin gözaltına alındığı kaydedildi. Yetkililer, 100'den fazla kişinin yargılanabileceğini aktardı. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler ABD Donald Trump Kongre