Trump kendisi için veda töreni düzenleyecek: Askeri geçitle ayrılmak istiyor

Görevini bırakmasına saatler kala, mevcut Başkan Donald Trump'ın kendisi için bir 'veda töreni' hazırlığında olduğu belirtildi. Trump'ın, Joe Biden'ın yemininden önce Washington'dan 'kırmızı halılı bir askeri geçit töreniyle' ayrılmak istediği kaydedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de başkanlık görevini bırakmasına bir gün kala Donald Trump'ın, kendisi için bir 'veda töreni' planladığı kaydedildi. The Guardian'ın aktardığına göre Trump, yeni başkan Joe Biden'ın yemin töreninden önce Washington'dan 'kırmızı halılı bir askeri geçit töreniyle' ayrılmak istiyor. 

'BÜYÜK BİR KALABALIK' KATILACAK

Habere göre mevcut Başkan Trump, Biden'ın 20 Ocak Çarşamba günü düzenlenecek yemin töreninden saatler önce Maryland eyaletinde yer alan Joint Base Andrews askeri havalimanında kendisi için bir uğurlama etkinliği planlıyor. Trump, bu törene destekçilerinin, yönetiminde yer alan kişilerin ve misafirlerin de bulunduğu 'büyük bir kalabalığın' katılmasını istiyor. Ancak bazı uzmanlar, Temsilciler Meclisi tarafından azledilen ve Senato'da azil duruşmasıyla karşı karşıya olan Trump'ın bu töreni yapamayacağını aktarıyor.

DAVETİYELER YAYINLANDI

Çarşamba günü sabah sekizde, Biden'ın yemin töreninden yaklaşık dört saat önce, Maryland'e gitmek isteyen Trump'ın kendisi için planladığı veda töreninin davetiyelerinin Beyaz Saray tarafından yayınladığı kaydedildi. Katılımcılara sabah saat 07:15'te havalimanında olmaları söylendi. Aynı zamanda davetlilere ateşli silah, mermi, patlayıcı, lazer işaretçisi veya oyuncak silah getiremeyecekleri de aktarıldı.

'PENTAGON VEDA TÖRENİ DÜZENLEMEYECEK'

Daha önce, geleneğin aksine silahlı kuvvetlerin görevden ayrılan Trump için bir veda töreni düzenlemeyeceği kaydedilmişti. Milli güvenlik uzmanı Kevin Baron, Defense One'daki yazısında, Pentagon'dan iki üst düzey yetkilinin 'başkomutan' için askeri bir veda töreninin planlanmadığını doğruladığını aktarmıştı.

Geçtiğimiz haftalarda Trump, 151 yıl sonra bir ilki gerçekleştirerek devir teslim törenine katılmayacağını duyurmuştu. ABD'de bu durum en son 1869 yılında yaşanmıştı. (DIŞ HABERLER)