Trump 'kayıtlar yayınlanmasın' diyerek yüksek mahkemeye başvurdu

Trump, Kongre baskını sırasında yaptığı tüm görüşme ve yazışmaların Temsilciler Meclisi özel komitesiyle paylaşılmasına hükmeden Amerikan temyiz mahkemesinin kararını Yüksek Mahkeme'ye taşıdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- 'Halkı isyana teşvik'ten azil talebiyle yargılanmasına neden olan 6 Ocak Kongre baskını eski ABD Başkanı Donald Trump'ın peşini bırakmıyor.  

Trump, Yüksek Mahkeme'ye başvurarak, Ulusal Arşivler'in 6 Ocak'taki Beyaz Saray kayıtlarını Temsilciler Meclisi'nde Kongre baskınını soruşturan komiteye verilmesinin engellenmesini istedi.

Trump'ın avukatları Yüksek Mahkeme'ye verdikleri dilekçede, Washington DC Bölge Temyiz Mahkemesi'nin, söz konusu kayıtlar için bugüne kadar süre verdiğine işaret ederek, kararın ilerleyen zamanlarda Trump'ın özel bilgilerinin yayınlanması için "kötü bir emsal teşkil edebileceği" uyarısında bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden'ın, Trump'ın kayıtlarının yayınlanmaması için inisiyatif kullanmayı reddetmesinin ardından Trump, ekim ayında Ulusal Arşivler ve Temsilciler Meclisi 6 Ocak Komitesine dava açmıştı.

Trump, bugüne kadar alt mahkemelerde kayıtlarının yayınlanmaması için açtığı birçok davayı kaybetmişti. (AA)