Trump 'ekonomi' anketlerinde Biden’ın 20 puan önünde

Son anketlere göre Trump, Biden'a 'ekonomi yönetimi'nde yüzde 20, sınır güvenliği ve göçmenlikle ilgili 35, suç ve şiddetle mücadele konusunda ise 21 puan fark atıyor.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD’de seçimler yaklaştıkça her geçen gün yeni anketlerin sonuçları kamuoyuyla paylaşılıyor. 

VOA'nın haberine göre NBC’nin yaptığı bir ankete katılanlara "ekonomiyi daha iyi kimin yöneteceği" soruldu. eski başkan Donald Trump bu konuda başkan Joe Biden’a 20 puan fark attı.

Biden’ın ekonomi politikasına destek yüzde 36 oldu.

Katılmcılar ayrıca Trump’ın daha etkili bir başkan olacağını düşünüyor. Bu konuda da iki isim arasındaki fark Trump’ın 16 puan lehine.

Anket katılımcıları göçmenlik, suç ve şiddet yönetimi gibi bazı politikalarda da Trump’a yöneliyor. 

Sınır güvenliği ve göçmenliği kimin daha iyi kontrol edeceği sorusuna yanıt çoğunlukla Trump oluyor. Bu konuda Trump'la Biden arasındaki fark 35 puan.

"Sığınmacılara kim daha insani davranır?" sorusuna yanıtta Biden Trump’a 17 puan fark atıyor.

Trump, suç ve şiddetle mücadele konusunda Biden’a 21 puan fark atarken, Biden kürtaj konusu ele alış şeklinde Trump’ın 12 puan önünde.

Seçmenler ayrıca demokrasiyi Biden’ın daha iyi koruyacağını düşünüyor. Ama bu konuda iki isim arasındaki fark sadece 2.

Anket, seçmenlerin Biden’ın İsrail-Hamas savaşını ele alış şeklini onaylamadığını da ortaya koyuyor. Ankete katılanların yüzde 60’ı Biden’ın politikasına destek vermiyor. Biden’ın dış politikasına destek ise sadece yüzde 34.

Ankete katılanların yüzde 45’i Trump’ın hakkındaki davalardan suçlu bulunması halinde Biden’a oy vereceğini belirtiyor. Böyle bir durumda Trump’a destek yüzde 43’te kalıyor. 

 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)