Trump, doktorları salgından 'fayda sağlamakla' suçladı

ABD Başkanı Donald Trump ile Demokrat rakibi Joe Biden, seçimlere günler kala salıncak eyaletleri ziyaret etti. Michigan'da düzenlenen mitingde konuşan Trump, doktorları korona virüsü salgınından 'fayda sağlamakla' suçladı ve "Biri Covid'den ölürse doktorlarımız daha fazla para alıyor, bunu biliyor musunuz?" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de 3 Kasım'da düzenlenecek seçimler öncesinde Başkan Donald Trump ile Demokrat Partili başkan adayı Joe Biden, salıncak eyaletler arasında yer alan Minnesota ve Wisconsin'de destekçileriyle buluştu. Trump, doktorları korona virüsü salgınından 'fayda sağlamakla' suçlarken Biden, Trump’ın salgına 'teslim olduğunu' söyledi.

Geçtiğimiz hafta boyunca, ortalama iki hafta öncesine kıyasla vakaların yüzde 88 oranında arttığı Michigan eyaletine giden Trump, validen salgının yayılmasına karşı alınan önlemleri kaldırmasını istedi. Waterford kentinde konuşan ABD Başkanı, "Eyaletlerinizi açmalısınız. Merak etmeyin, 4 Kasım'da tüm bu Demokratların yönettiği eyaletler açılacak" dedi. Mitingde çok sayıda kişinin maske takmadığı görüntülendi. 

'DOKTORLAR KORONADAN DAHA FAZLA PARA KAZANIYOR'

ABD sağlık sistemini eleştiren ve doktorları korona virüsünden fayda sağlamakla suçlayan Trump, "Biri Covid'den ölürse doktorlarımız daha fazla para alıyor, bunu biliyor musunuz?" ifadelerini kullandı. Trump geçtiğimiz cumartesi günü düzenlediği mitingde de doktorların ve hastanelerin korona virüsünü ölüm nedeni olarak gösterdiklerinde daha fazla para aldıklarını iddia etmişti.

BIDEN: TRUMP, SAĞLIK PERSONELİNE SALDIRMAMALI

Minnesota eyaletindeyse Joe Biden, Trump’ı virüse karşı mücadelede 'pes etmekle' suçladı. Biden, Trump’ın virüse yakalananları tedavi eden sağlık personeline saldırmaması gerektiğini söyledi ve "Donald Trump’ın aksine biz bu virüse boyun eğmeyeceğiz" dedi. Araçları içinde sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde dizilen destekçileri, kornalarıyla Biden’a destek verdi. (Amerika'nın Sesi/DIŞ HABERLER)