Trump CNN'e dava açmak için destekçilerinden bağış istedi

Donald Trump, 2020 seçimlerinde "sahtekarlık" suçlaması yönelten CNN kanalına dava açmaya hazırlanırken e-posta listesindeki destekçilerinden hukuki girişimler için bağış talep ettiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD eski Başkanı Donald Trump, CNN kanalına kendisine "yalancı" dediği için dava açacağını duyururken Trump'ın e-posta listesindeki destekçilerine ise bağış vermesi için çağrı yapıldı.

Independent'ın haberine göre, Trump, Save America (Amerika'yı Kurtar) siyasi eylem komitesi aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Tekrarlı bir şekilde bana karşı karalayıcı ifadeler kullandıkları gerekçesiyle dava açma niyetimi CNN'e bildirdim" dedi. Geçen ay CNN'in üst yöneticisi Chris Licht'e 282 sayfalık mektup gönderen Trump, "2020 seçimlerinde sahtekarlık suçlamasıyla kendisini karalayıp halkı aldatan medya kuruluşlarına karşı yasal işlemler başlatacağını" belirtti.

Daily Beast'in haberine göre, Trump'ın e-posta listesinde yer alan destekçilerine ise "Haydi CNN'e dava açalım" başlıklı bir mail ulaştırıldı. Buna göre, mailde "Yalan haberci CNN'e açacağım davaya desteğinizi göstermek için derhal adınızı ekleyin" ifadeleri yer aldı. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler trump cnn