'True Detective', yeni sezonuyla rekor kırdı

True Detective'in yeni sezonu 'True Detective: Night Country', HBO'da en çok izlenen sezon oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'True Detective' dizisinin dördüncü sezonu 'True Detective: Night Country', HBO dizisinin rekora imza atmasını sağladı. 

'True Detective: Night Country'nin beşinci bölümünün yayınlanmasının ardından dizi, HBO tarihindeki en çok izlenen sezonu oldu. The Wrap'a göre, 'True Detective: Night Country', Nielsen ve Warner Bros. Discovery rakamlarına göre ortalama 12,7 milyon izleyiciye ulaştı. 

Dizi, True Detective'in Woody Harrelson ve Matthew McConaughey'nin başrollerini paylaştığı ve 10 yıl önce gösterime giren ilk sezonunu (11,9 milyon) geride bırakarak, birinci sezonun rekorunu kırdı. 

True Detective'in ilk sezonu tüm platformlarda ortalama 11,9 milyon izleyiciye ulaşmıştı. 

İZLEYİCİ SAYISI HER BÖLÜMDE ARTTI

Screen Rant'in haberine göre, ilk gösterimi 14 Ocak'ta yapılan sezon, HBO ve Max'te 2 milyon izleyiciyle buluştu. İkinci bölüm, her iki platformda da 2,6 milyon izleyiciyle ilk bölüme göre yüzde 28 artış gösterdi. Üçüncü bölüm izlenme oranı, NFC şampiyonluk maçındaki yoğun rekabete rağmen 2,7 milyon izleyiciyle yüzde 5 oranında artmaya devam etti. 

Bu ilk birkaç bölümle dizi ortalama 7,9 izleyiciye sahip 'Succession'ın dördüncü sezon ve ortalama 8,6 milyon izleyiciye sahip 'The White Lotus'un ikinci sezonu gibi HBO'nun hit dizilerini geride bıraktı.

Dördüncü bölümün izlenme sayıları mevcut olmasa da Super Bowl nedeniyle Max'te erken yayınlanan beşinci bölüm, 5 milyon izleyiciye ulaştı. Bu, yalnızca her bölümün önceki haftaya göre izlenme oranını artırma eğilimini sürdürmekle kalmadı, aynı zamanda 'True Detective: Night Country'nin en çok izlenen bölüm olarak ilk sezonu geçmesine de olanak sağladı.

True Detective: Night Country

Jodie Foster ve Kali Reis'in başrollerinde yer aldığı dizide ayrıca Fiona Shaw, Finn Bennett, Isabella Star LaBlanc, John Hawkes ve Christopher Eccleston rol alıyor. Issa López'in dizi sorumlusu olarak görev yaptığı yeni sezon, Alaska'nın küçük bir kasabasında geçiyor ve izole bir araştırma istasyonundan gizemli bir şekilde kaybolan 8 adamla ilgili soruşturmayı takip ediyor. 

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)