Trudeau'ya Rus komedyenlerden telefon şakası: NATO'dan çıkın, çiçek toplayın!

Rus komedyenler Vovan ve Lexus, Kanada Başbakanı Justin Trudeau'yu 10 dakika boyunca telefonda işletti. İklim eylemcisi Greta Thunberg ile konuştuğunu zanneden Trudeau, sahte Greta'nın sözlerini onayladı; 'NATO'dan çıkın, çiçek toplayın' çağrılarına nazikçe yanıt verdi. Trudeau'nun 'jetonu' ancak 10 dakika sonra, South Park dizisinin Kanadalı karakterleri Terrance ve Phillip gündeme gelince düştü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ünlülere yaptıkları telefon şakalarıyla tanınan Rus komedyenler Vladimir Kuznetsov ve Alexey Stolyarov, Kanada Başbakanı Justin Trudeau'yu da işletti. Trudeau, 10 dakika boyunca iklim eylemcisi Greta Thunberg ile konuştuğunu zannederken, konuşmada Kanada'nın NATO'dan çıkmasından küresel siyasete uzanan bir dizi konu 'ele alındı'.

The Guardian gazetesinin haberine göre, Vovan ve Lexus isimlerini kullanan komedyenler, kendisini Thunberg olarak tanıtan üçüncü bir kişiyle birlikte Trudeau’ya ulaştı. Konuşma ocak ayında, İran'ın Kasım Süleymani suikastına misilleme olarak yanlışlıkla bir Ukrayna uçağını düşürüp 176 kişinin ölümüne yol açmasından birkaç gün sonra gerçekleşti.

İRAN UÇAĞI YORUMUNU ONAYLADI

Kendisini Greta olarak tanıtan kişi, uluslararası krizin büyümesinden endişelendiğini ve bir dünya savaşı çıkması beklediğini söyledi; "Şimdiden büyük bir felakete yol açıyor. Bu çok korkutucu” dedi. Trudeau ise “Evet, kesinlikle” yanıtını verdi..

‘ÇOCUK GİBİ DAVRANIYORSUNUZ’

'Greta' sözlerine, “Siz yetişinsiniz ama çocuk gibi davranıyorsunuz. Herkese bir yer olan bir dünya yaratabiliriz. Siyahlar ve beyazlar için. Hıristiyanlar ve Müslümanlar için. Trump ve Putin, senin ve benim için. Boris Johnson için, Corbyn için. Sizin ülkenizde de tanınan Terrance ve Phillip için” diye devam etti. Terrance ve Phillip'in South Park dizisinin Kanadalı karakterleri olduğuna 'uyanmayan' Trudeau, “Bu kesinlikle doğru bakış açısı” dedi.

'NATO'DAN ÇIKIN, ÇİÇEK TOPLAYIN'

Trudeau, Greta Thunberg’in 2019'daki federal seçimler öncesinde Montreal'i ziyaret etmesi sayesinde kendisinin kazandığı seçim sonuçlarının 'iklim değişikliği açısından belirlenmesine yardım ettiğini' söylerken, sahte Greta araya girerek "Ama NATO'dan çıkın. Silahlarınızı bırakın. Çiçek toplayın. Doğaya gülümseyin" diyerek araya girdi.

Çiçek toplama çağrısına diplomatik bir yanıt veren Trudeau ise “Ben de askerlerin gerekli olmadığı bir dünyanın hayalini kuruyorum fakat ne yazık ki henüz o dünyada yaşamıyoruz" dedi.

'MEGHAN PRENS'İ MANİPÜLE EDİYOR'

Sahte Greta konuşmanın devamında, o dönemde Kanada'ya taşınmayı planlayan Meghan Markle'ı Prens Harry'yi manipüle etmekle suçlayıp, konuyu tekrar Terrance ve Phillip'e getirdi. Greta, Kanada Başbakanı'ndan kendisini Terrance ve Phillip'le tanıştırmasını istedi. 

'TERRENCE VE PHILLIP İLE SİZİ TANIŞTIRIRIM'

Trudeau'nun 'jetonu' hâlâ düşmedi; Kanada Başbakanı önce "Memnuniyetle. Ekibime, sizleri nasıl biraraya getireceğimizi soracağım. Zira onların tam olarak nerede olduklarını bilmiyorum" dedi. Sahte Greta 'bunun gerçekten mümkün olup olmadığını' sorunca Trudeau durumu nihayet fark ederek, "Bir dakika, Terrance ve Phillip; onlar South Park’ta değil mi? Onları şahsen tanımıyorum. Onlar Kanadalıların South Park’taki parodileri” dedi ve telefonu nazikçe kapadı. (DIŞ HABERLER)