Trinidad ve Tobago'dan rapçi Nicki Minaj'a yalanlama: Aşıdan sonra testisi şişen kimseyi bulamadık

Ünlü rapçi Nicki Minaj'ın, kuzeninin bir arkadaşının Covid-19 aşısından sonra testislerinin şiştiği iddiasına Trinidad ve Tobago'dan yalanlama geldi: Hastayı araştırdık, bulamadık.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyaca ünlü rapçi Nicki Minaj'ın Covid-19 aşılarının kısır yaptığını iddia edip 'Triniad'daki kuzeninin bir arkadaşının aşıdan sonra testislerinin şiştiğini ve nişanlısının düğünü iptal ettiğini' öne sürmesine yalanlama geldi. Trinidad ve Tobago'nun Sağlık Bakanlığı, herhangi bir hastanın bu yönde bir şikayette bulunmadığını açıkladı. 

Sağlık Bakanı Terrence Deyalsingh, milyonlarca takipçisi bulunan Minaj'ın aşı karşıtlarınca çokça paylaşılan iddiası üzerine dün basın toplantısı düzenledi. Deyalsingh, "Şu an Triniad'da veya bildiğimiz kadarıyla dünyanın herhangi bir yerinde testis şişmesi yönünde herhangi bir raporlanmış yan etki yok" dedi. 

Deyalsingh, Nicki Minaj'ın iddiasını araştırmak için çok fazla zaman harcamak zorunda kaldıklarını da söyledi. Bütün iddiaları ciddiye aldıklarını söyleyen bakan, "Ne yazık ki dün, bu yalan iddiayı araştırmak için çok fazla vakit harcadık" diye şikayet etti.

Twitter ve Instagram'da on milyonlarca takipçisi olan Nicki Minaj, Triniad'daki kuzeninin, bir arkadaşının aşı yaptırıp kısır olmasından sonra aşı yaptırmadığını öne sürmüştü. Kendisi de aşı olmayan Minaj, Triniad'daki bu kişinin testislerinin aşıdan sonra şiştiğini iddia etmiş; bu kişinin nişanlısının bu yüzden birkaç hafta sonraki düğünü iptal ettiğini savunmuştu.

Minaj'a bilim insanlarından tepki gelirken, ABD Başkanı Joe Biden'ın sağlık başdanışmanı Anthony Fauci de bu iddianın doğru olmadığını belirterek ünlü rapçi için "Hiçbir temeli olmayan bilgileri yaymadan önce iki defa düşünmeli" demişti. (DIŞ HABERLER)