Trendyol, 2021 Avrupalı teknoloji girişimleri listesinde 3'üncü sırada

Avrupa merkezli teknoloji yayını Tech.eu, 2021 yılında Avrupa'nın en büyük 20 yatırımını açıkladı. Listede Türkiye’den yer alan tek şirket olan Trendyol üçüncü sırada yer aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa’nın önemli teknoloji yayınlarından Tech.eu, 2021 yılında Avrupa’nın en büyük 20 yatırımını açıkladı. Trendyol, İngiltere, Almanya, Fransa’dan önemli teknoloji girişimlerinin önüne geçerek listeye üçüncü sıradan girdi.

Tech.eu tarafından yapılan açıklamada Trendyol’un ağustos ayında gerçekleştirdiği yatırım turu ile ilgili detaylara yer verilirken, Trendyol’un aldığı 1,5 milyar dolar yatırımla Türkiye’nin ilk decacornu olduğuna dikkat çekildi.

Türkiye’deki esnaf ve KOBİ’leri yurtdışındaki müşterilerle buluşturmayı amaçlayan Trendyol, Türk markalarının yurtdışında bilinirliğini artıracak, Türkiye’de üretilen ürünleri doğrudan yurt dışındaki müşterilere ulaştıracak. Platform üzerinden yürütülen operasyonlar için kargo dağıtımı, paketleme, müşteri hizmetleri gibi farklı sektörlerde ekonomiye doğrudan ve dolaylı olarak 1,1 milyon kişilik istihdam katkısı sağlayan Trendyol’un hedefinde 2023’te bu rakamı 2,4 milyon kişiye çıkarmak da bulunuyor. Sipariş sayısıyla Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’daki (EMEA) en büyük 5 e-ticaret şirketi arasında yer alan Trendyol, EMEA’da liderlik hedefine odaklanıyor.

Ağustos ayında gerçekleşen yatırım turu, Amerika merkezli General Atlantic ve Japonya merkezli, SoftBank Investment Advisers yönetimindeki SoftBank Vision Fund 2 liderliğinde gerçekleşmişti. Berlin merkezli Princeville Capital, ADQ (BAE) ve Katar Yatırım Otoritesi (QIA) de yatırım turuna katıldı. SoftBank Investment Advisers ve Princeville Capital bu yatırım turuyla beraber Türkiye'deki ilk yatırımlarını gerçekleştirdiler. (HABER MERKEZİ)