Tren rayına düştü bacağı kesildi: Milli takım seçmelerine gidecekti

Amasya İl Özel İdarespor Kulübü'ndeki antrenmana giderken tren raylarından geçmek isteyen Eren Bulut'un bacağı tren ile ray arasına sıkıştı. Bulut'un bacağı kurtarılamayarak kesildi.

Eren Bulut, Amasya İl Özel İdarespor Kulübü'nde stoper olarak oynuyordu.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amasya'da  İl Özel İdarespor Kulübü'nde futbolcu olan 15 yaşındaki Eren Bulut, antrenmana giderken tren raylarından geçmek istedi. Dengesini kaybedip düşen Bulut'un bacağı tren ve ray arasına sıkıştı. Ekiplerin müdahalesi ile bulunduğu yerden çıkarılan Bulut ameliyata alınsa da sağ bacağı kesilmek zorunda kaldı.

Amasya İl Özel İdarespor Kulübü antrenörü Levent Hırçın, DHA'ya yaptığı açıklamada Bulut'un kaza olmasa U-15 Futbol Milli Takımı seçmelerine gideceğini söyledi.

'KENDİ YAŞ GRUBUNDA MİLLİ TAKIMA YOLLAYACAKTIK ONU'

Hırçın çok üzgün olduklarını belirterek, "Kulüp olarak da yas içindeyiz. Akşam üzeri saat 17.00'de antrenmanımız vardı. Amasya'da başka bir spor kulübüyle hazırlık maçımız vardı. Çocuklarımız da tek tek geliyorlardı. Bir ara çocuklardan birisi görmüş, 'Birine tren çarptı' diyerek yanımıza geldi. Ben de olay yerine hemen koşarak geçtim. Önce yaşlı birisi olduğunu sandım. Yaklaştıkça Eren olduğunu anladım. Bilincini açık tutmak için onunla sürekli konuştum. O sırada yerde yatarken bile 'Hocam maçımızı yapacak mıyız?' gibi sorular soruyordu. Futbola aşık bir çocuktu. Bilirsiniz stoper futbolda en riskli mevkilerden biridir. Ben onu orada oynatıyordum. Her şeyi iyi gören bir çocuktu, zekiydi. Keşke futbola devam edebilseydi. Kendi yaş grubunda milli takıma yollayacaktık onu. Allah onun canınızı bize bağışladı. Hepimize geçmiş olsun" dedi.

'İHMAL VAR, KONTROL MEMURUNUN OLMASI GEREKİRDİ'

Eren Bulut'un akrabası Kubilay Tufanoğlu da "Bunun bir ihmal sonucu olduğunu söyleyebiliriz. Olay anında lokomotif buraya geri geri geliyor. Geri geri geldiği için arkasında kontrol memurunun olması gerekiyordu. Bir düdük, bir ses olması gerekiyor. Bu ihmalden dolayı bu olay gerçekleşiyor. Bu önlemin alınması lazım. Devlet büyüklerimizden yardım istiyorum, bu konunun takipçisi olacağız" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)