Tren kazasında 1 kişinin öldüğü lunaparka girişler yasaklandı

Giresun'da vagondan çıkarak devrilen trende 1 kişi öldü 3 kişi ise yaralandı. İhmallarin olduğu iddia edilen lunaparka girişler yasaklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Giresun'da raydan çıkan trenin devrilmesi sonucu bir kişinin  hayatını kaybettiği, üç kişinin yaralandığı lunaparka girişler yasaklandı.

DHA'nın aktardığı habere göre; Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli Komiser Yardımcısı Sinem Gülşen ve eşi Samet Dilekçe çifti, aile dostları Fatma ve kızı Şevval Akbaş eğlenmek için lunaparka gitti. Hareket eden trenin arka iki vagonu, bir süre sonra bilinmeyen nedenle raydan çıkarak devrildi. Vagondan savrulan 4 kişiden Sinem Gülşen Dilekçe, göğsüne aldığı darbe sonucu ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Dilekçe, tüm müdahalelere rağmen iç kanama nedeniyle hayatını kaybetti. 

LUNAPARKTA BAKIMLARIN YAPILMADIĞI İDDİASI

Lunapark çevresini güvenlik şeridiyle çeviren polis ekipleri, gelen vatandaşları uyararak geri gönderdi. Trende emniyet kemerinin bulunmaması ise dikkat çekti. Daha önce de kazalar yaşanan lunaparkta makinelerin bakımlarının yapılmadığı iddia edildi.

Kentte yaşayan Hüseyin Tepealan, iki gün önce torununu lunaparka getirdiğini ve trene bindirdiğini söyledi. Tepealan, “Ben buraya torunumu eğlendirmek için getiriyordum Kazadan 2 gün önce de torunumu buraya getirmiştim. Tedbir amaçlı torunumun yanına ben binmiştim. Çocuk ısrar ediyordu. Mecburen bindik ama çok tehlikeli olduğunu anladık. Çok feci bir durum yaşandı burada. Ondan sonra da binmedik daha. Herhalde kontrol etmediler. Onun yüzünden olmuş olabilir kaza. Vatandaşlarımız böyle tehlike şeylere çocuklarını ve kendilerini bindirmesinler” dedi.

Öte yandan gözaltında bulunan lunapark çalışanları S.K. (40), A.K. (45) ve N.K.’nın (41), emniyetteki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

 

Etiketler LUNAPARK kaza tren yasak