Trans kadınların yaşam mücadeleleri internet dizisi oldu: Koza, 30 Eylül’de yayınlanacak

Trans kadın oyuncular Bergüzar Bercan Meran ve Göksu Başaran'ın başrolde yer aldığı Koza dizisinin ilk bölümü, 30 Eylül’de Youtube’da yayınlanacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İki trans kadının hayatı üzerinden kimlik çatışmalarını, yaşam zorluklarını, kadın cinayetlerini ve cinayetlerin politik oluşunu ekranlara taşıyacak "Koza" dizisinin çekimleri tamamlandı. Trans kadın oyuncu Bergüzar Bercan Meran ve Göksu Başaran’ın başrolde yer aldığı dizinin ilk bölümü, 30 Eylül’de Youtube’da yayınlanacak.

Oyuncu Bergüzar Bercan Meran dizide Sude karakterine hayat verirken aynı zamanda dizinin yapımcılığını da üstlenen oyuncu Göksu Başaran, Sinem karakteri ile izleyici karşısına çıkacak. Göksu Başaran’ın sevgilisi oyuncu Yaşar Kaplan da dizide yer alacak.

DİZİ, GERÇEK HAYATLARDAN ESİNLENEREK SENARYOLAŞTIRILDI

Kaosgl.org'un haberine göre, senaryosu Serdar Saraçoğlu imzası taşıyan dizinin yönetmenliğini İsa Aslan,  görüntü yönetmenliğini ise Hakan Yücel üstleniyor. Gerçek hayatlardan esinlenerek senaryolaştırılan dizinin izleyicilerle buluşacak olan ilk bölümünde oyuncu Suna Selen de yer alacak. 

Dizinin tanıtımı şöyle:

“Koza, yaşamın zorluklarına rağmen var olma, görünür olma adına güç bir mücadelenin gösterimine arz edilmiş ve iki trans kadının iş hayatlarında, yaşadıkları toplumda kendilerine karşı gösterilen ön yargının gereksizliğine göndermeler yaparak, hayatın tüm renklerini barındıran yaşamlara da yetecek kadar büyük olduğunun bir göstergesi olacaktır.”

'TRANS KADINLARIN VERDİĞİ YAŞAM MÜCADELESİNİ ANLATACAĞIZ'

“Her bölümde gerçek hayat hikayeleri olacak” diyen Başaran çekimler sırasında diziyi Kaosgl.org'dan Yıldız Tar'a şöyle anlatmıştı:

“Dizinin başrolünde iki trans kadın oyuncu varız. Her bölümde hayat hikâyelerinden yazılmış bir senaryo ile karşınızda olacağız. Şimdiye kadar üç bölüm yazıldı. Önümüzdeki günlerde de çekmeye başlayacağız. Çok heyecanlıyız.

Koza bir yaşam mücadeleleri hikâyesi. Trans kadınların verdiği yaşam mücadelesini anlatacağız. Ana akım medyada, dizi ve filmlerde bize yer verilmiyor. Oyunculuk yaptığım için çok yakından görüyorum bunu. Roller verilmiyor. Sansür var. Bu resmi değiştirmek için bir gayret işe koyuldum ve böyle bir proje ürettim. Kendi tecrübelerimden yola çıktık. İlerleyen bölümlerde başka LGBTİ+ oyuncuları da dahil edeceğiz. Trans erkek oyuncuların da yer almasını istiyoruz. Trans erkeklerin hayat hikâyelerini de anlatabilmek isteriz.”