Trakya'yı aşırı yağış vurdu

Sağanak yağış Trakya'da sel ve su baskınlarına neden oldu. Kırklareli'nde dereler taştı, yüzlerce ev ve işyeri sel suları altında kaldı. Vatandaşlar iş makineleriyle kurtarıldı. Edirne Keşan'da da su baskınları yaşanırken Enez-İpsala kara yolu aşırı yağış nedeniyle bir süreliğine trafiğe kapatıldı. Çanakkale'de boğaz trafiği aksadı. Sağanak yağış ise aralıklarla şiddetlenerek sürüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Sağanak yağış, Trakya'yı adeta felç etti. Dereler taştı, onlarca mahalleyi sel suları bastı. Sabah saatlerinde başlayan yağış en çok Kırklareli'nin Babaeski ilçesini vurdu. Çürtlen Deresi taştı, özellikle Kurtuluş Mahallesi'ndeki birçok ev ve iş yerini su bastı. Su birikintileri sebebiyle araçlar yolda kaldı, bazı vatandaşlar da evlerinden çıkamadı. Belediye ekipleri iş makineleri yardımıyla vatandaşları evlerinden tahliye etti. Vatandaşlar Kırklareli Valiliği tarafından ilçedeki otellere yerleştirildi.

Pınarhisar ilçesinde de Kaynarca Deresi taştı. Sele kapılan bir otomobil sürücüsü İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. Ekipler bölgede çalışmalarını sürdürürken, sağanak da zaman zaman etkisini arttırıyor.

HASAR TESPİTİ BAŞLAYACAK

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, İl Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu ve İl Afet ve Acil Durum Müdürü Muhsin Özer bölgeye gelerek Babaeski Kaymakamı Şenol Levent Elmacıoğlu'ndan bilgi aldı.

Vali Bilgin, hasar tespit çalışmalarının da en kısa sürede başlayacağını anlattı.

Öte yandan Edirne Keşan'da da bazı binaların bodrum katlarını su basarken Enez-İpsala kara yolu aşırı yağış nedeniyle bir süreliğine trafiğe kapatıldı. Yağış ve fırtına Çanakkale Boğazı trafiğini de aksattı. (AA)