Trafoya rakun girdi, binlerce kişi elektriksiz kaldı

Kanada'nın Toronto kentinde bir rakunun şehre elektrik sağlayan bir tesiste ekipmanlara temas etmesi sonucu bazı bölgelere üç saat boyunca elektrik verilemedi. Rakunun akıbeti ise henüz bilinmiyor.

Fotoğraf: Oliver_Weidmann / Pixabay
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kanada'nın Toronto kentinde bir rakun şehre elektrik sağlayan bir tesise girdi ve yaklaşık 7 bin kişinin elektriğinin kesilmesine sebep oldu. Ontario eyaletine elektrik sağlayan Hydro One şirketi, rakunun söz konusu tesisteki 'ekipmanlara temas ettiğini' bildirdi. Bu sebeple şehrin bazı bölgelerinde elektrik kesintisi yaşandı.

The Guardian gazetesinin aktardığına göre, 1 Şubat Perşembe akşamı yaşanan olay sebebiyle, şehirdeki metro seferlerinde ve su hizmetlerinde aksamalar meydana geldi. Toronto itfaiyesi, yaşanan elektrik kesintisi sebebiyle bazı kişilerin asansörde kaldığını bildirdi. Yerel saatle 19.40 sıralarında yaşanan elektrik kesintisi, ancak üç saat sonra tamamıyla giderilebildi. Trafoya giren rakunun akıbeti ise henüz netlik kazanmadı. 

'ONLARDAN NEFRET ETMEYİ SEVİYORUZ'

Toronto, bir süredir şehirdeki rakunlara karşı mücadele yürütüyor. Bazı kişiler rakunların şehrin resmi maskotu olması çağrısında bulunurken, yapılan bir anketin sonuçlarına göre, şehir halkının yarısı ise rakunlara ötenazi yapılmasını savunuyor. Konuya ilişkin konuşan hayvan psikolojisi profesörü Suzanne MacDonald, "Onlar, nefret etmeyi sevdiğimiz hayvanlar" diye konuştu. Şehirde son dönemde çakal, geyik ve kunduz gibi hayvanlar da görülürken, hayatını kaybedip kaybetmediği henüz netlik kazanmayan rakun için yas tutmak isteyen kişilerin mumlarla bir nöbet düzenleyeceği açıklandı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)