Trabzonspor'da olağanüstü genel kurul kararı alındı

Bordo-mavili takımda başkan Ahmet Ağaoğlu'nun istifa ettiği iddia edilmişti. Kulüp, 18-19 Mart'ta Seçimli Olağanüstü Genel Kurul kararı alındığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor'da yönetim Seçimli Olağanüstü Genel Kurul kararı aldı. Kulüp, olağanüstü genel kurulun 18-19 Mart tarihlerinde saat 09.00'da yapılacağını duyurdu.

Kulübün hesabından yapılan açıklamada "Tüzüğümüzün 30. maddesine istinaden kulübümüzün Seçimli Olağanüstü Genel Kurulu’nun aşağıdaki gündemle 18-19 Mart 2023 tarihlerinde “Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri Trabzon” adresinde saat 09.00’da yapılmasına,

Çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantının, çoğunluk aranmaksızın, aynı gündemle 25-26 Mart 2023 tarihlerinde “Hayri Gür Spor Salonu Trabzon” adresinde 09.00 – 16.00 saatleri arasında yapılmasına karar verilmiştir" denildi ve program paylaşıldı. 

AHMET AĞAOĞLU'NUN TRABZONSPOR KARNESİ

8 Nisan 2018'de yapılan olağanüstü kongrede Trabzonspor Başkanı seçilen Ahmet Ağaoğlu, geride bıraktığı 5 yılda kulübe birçok kupa kazandırdı. Görevi Muharrem Usta'dan devralan Ağaoğlu, kulübün ligde 38 yıl aradan sonra yeniden şampiyon olmasını sağladı. Trabzonspor bu dönemde ayrıca bir Ziraat Türkiye Kupası ve iki TFF Süper Kupa kazandı. 

Trabzonspor Ağaoğlu döneminde kulüp tarihinin en pahalı iki oyuncu satışını da gerçekleştirdi. Takımın altyapısından çıkan Yusuf Yazıcı 18.5 milyon euroya Fransa'nın Lille kulübüne, Ahmetcan Kaplan ise 9.5 milyon euroya Hollanda'nın Ajax takımına satıldı. Ayrıca Kucka, Cornelius ve Okay Yokuşlu'nun satışlarından da 18 milyon eurodan fazla gelir elde edildi.

Ağaoğlu başkanlığı döneminde teknik direktör olarak Ünal Karaman, Hüseyin Çimşir, Eddie Newton ve Abdullah Avcı ile çalıştı.

Ağaoğlu, bir süre Kulüpler Birliği Vakfı başkanlığını da yürüttü. (HABER MERKEZİ)