Trabzonspor'a 2-1 yenilen Galatasaray'da taraftardan yönetime tepki

Süper Lig’in 23’üncü haftasında Trabzonspor, deplasmanda Galatasaray’ı 2-1 mağlup etti. Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, sarı kırmızılı takımın başında olduğu 3 maçı da kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Spor Toto Süper Lig’in 23’üncü haftasında Trabzonspor, deplasmanda Galatasaray’ı 2-1 mağlup etti. Bordo mavili takıma galibiyeti getiren golleri 84’te Bakasetas ve 90’da Visca kaydetti. Galatasaray’ın tek golü ise 31’inci dakikada penaltıdan Cicaldau’dan geldi.

Bu sonuçla Trabzonspor puanını 54’e yükselterek liderliğini sürdürdü. Galatasaray ise 27 puanda kalarak 15'inci sıraya geriledi. 

29'uncu dakikada Galatasaray penaltı kazandı. Kerem Aktürkoğlu, Denswil’in yaptığı müdahaleyle yerde kalırken, hakem Atilla Karaoğlan devam kararı verdi. VAR’dan gelen uyarı üzerine pozisyonu izleyen Karaoğlan, penaltı noktasını gösterdi.

31'inci dakikada topun başına geçen Cicaldau, meşin yuvarlak ile kaleci Uğurcan Çakır’ı farklı köşelere gönderdi: 1-0.

39’uncu dakikada Berkan Kutlu’nun ceza sahası dışından yaptığı sert vuruş, savunmaya çarparak yön değiştirdi. Ters ayakta kalan kaleci Uğurcan Çakır, son anda müdahalede bulunarak topu çıkarttı.

İlk yarı ev sahibi ekibin 1-0’lık üstünlüğü ile son buldu.

52’nci dakikada Bakasetas’ın savunma arkasına yolladığı uzun topta topla buluşan Cornelius’un ceza sahasına girmeden yaptığı sert vuruş, az farkla auta gitti.

57’nci dakikada Visca’nın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda Cornelius’un kafasından seken top arka direkte Ahmetcan Kaplan’ın önünde kaldı. Bu oyuncunun yaptığı vuruş az farkla dışarı çıktı.

84’üncü dakikada sağ kanattan Peres’in içeri kestiği topu Marcao uzaklaştıramadı ve top Bakasetas’ın önünde kaldı. Bu oyuncunun yaptığı sert vuruş, ağlarla buluştu: 1-1.

86’ncı dakikada Emre Kılınç’ın savunma arkasına gönderdiği top, ceza sahasındaki Babel’e geldi. Rakibinden sıyrılan Babel’in yaptığı vuruşu kaleci Uğurcan Çakır çeldi.

90’ıncı dakikada Taylan Antalyalı’nın pas hatasında topla buluşan Visca’nın ceza sahası dışından yaptığı vuruş ağlara gitti: 1-2.

Müsabaka deplasman ekibinin 2-1’lik üstünlüğü ile son buldu. 

TORRENT’İN GALATASARAY MACERASI 3’TE SIFIR İLE BAŞLADI

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, sarı kırmızılı takımın başında olduğu 3 maçı da kaybetti. İspanyol teknik adamın yönetimindeki Galatasaray, Atakaş Hatayspor deplasmanında 4-2, iç sahada Kasımpaşa’ya 3-1 ve yine iç sahada Trabzonspor’a 2-1 mağlup oldu. Bu sonuçların ardından Torrent, Galatasaray kariyerine 3’te sıfır ile başlamış oldu.

SON 12 MAÇTA 1 GALİBİYET

Galatasaray, ligde çıktığı son 12 maçta yalnızca bir galibiyet aldı. Spor Toto Süper Lig’deki son 12 maçlık periyotta, yalnızca 19’uncu haftada oynanan Fraport TAV Antalyaspor maçında kazanan sarı kırmızılı ekip, diğer 11 maçta galibiyet yüzü göremedi.

TARAFTARDAN YÖNETİME VE OYUNCULARA TEPKİ

Galatasaraylı taraftarlar, takımlarının maçta 2-1 geriye düşmesinin ardından oyunculara ve yönetime yoğun tepki gösterdi.

Protokol tribünü çıkışına gelen sarı kırmızılı taraftarlar, "Yönetim istifa", "Burak Elmas istifa", "Koskoca kulübü rezil ettiniz" tezahüratlarında bulundu.

Galatasaraylı taraftarlara çevik kuvvet ve özel güvenlik görevlileri müdahale ederken, sonrasında kalabalık sloganlar atarak alanı terk etti.

TORRENT: BİZİM ŞANSSIZLIĞIMIZ, BİZİ CEZALANDIRDI

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent maçtan sonra açıklamalarda bulundu. Torrent, hayatını kaybeden Galatasaray'ın efsane başkanı Selahattin Beyazıt için baş sağlığı mesajı paylaşırken, maçla ilgili olarak şunları söyledi: "Maçı herkesin net şekilde anlayarak izlediğini düşünüyorum. Futbolun bugün bizim için adil olmadığını söyleyebiliriz. Bu birçok kez takımların başına geliyor. Bence oyuncular inanılmaz bir efor sarf etti. Maçın birçok bölümünde oyun bizim kontrolümüz altındaydı. Biz ceza sahası içerisinde 36 kez topla buluşmuşuz, karşı takım ise 16 kez. Bu bile bir şeyler söylüyor maçla ilgili. İkili mücadelede Babel'in de bizi öne çıkarma ihtimali oldu, birkaç kez fırsat yakaladı. Çoğu zaman söylüyoruz, futbol hatalar oyunudur. Bizim şanssızlığımız, bizi cezalandırdı. Oyunculara söyleyeceğim kötü hiçbir şey yok. Özellikle Taylan'ın da oyunundan çok memnunum. Çünkü 89 dakika boyunca mükemmeldi. Hem savunmada hem hücumda, ondan ne istediysek hepsini yaptı. Her zaman hata yapan oynayan kişidir. Oynamadan hata yapamazsınız. Çok kez gol şansı yakaladık, çok iyi savunma yaptık ama sonuç istediğimiz gibi olmadı. Trabzonspor lider olan bir takım, çok puana sahip. Sahada bunun gözüktüğünü düşünmüyorum. Biz maçı kazanmak için oynadığımızı net şekilde gösterdik."

'DOĞRU YOLDA OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUM'

Galatasaray'a gelmesinin üzerinden henüz 10 gün geçtiğini belirten Torrent, "Bu süreçte 3 tane maç yaptık. Takım ne kadar gelişebilecekse, o kadar gelişme sağlıyor. 6-7 tane çok önemli oyuncumuz kupa olsun, sakatlık olsun, ceza olsun bazı maçlarda oynayamadılar. Tabii 7-8 tane yabancı oyuncuyla oynamaya alışmış takımlar, biz de 7-8 tane Türk oyuncuyla oynamaya alışığız, çok iyi oyuncularımız var. Ama bu farklı sebeplerden dolayı eksik olduğumuzu gösteriyor. Şimdi 2 haftamız daha var. Bugün iki oyuncumuz geri geldi, Babel ve Feghouli. Mohamed de gelmek üzere. Sonuç istediğimiz sonuç değildi ama takımı beğendim. Önümüzdeki 15 günü antrenman yaparak geçireceğiz. Normalde maçtan sonraki gün antrenman yapmazsınız, yenileme yaparsınız. Futbol böyle ışığı açtım çalışsın, kapattım çalışmasın gibi bir durum değil. Biz tabii ki bunu bilerek geldik ama Galatasaray olduğu için geldik. Ben de Galatasaray gibi büyük bir kulübün böyle bir şeyi kabul etmemesini anlıyorum. Biz de aynı fikirdeyiz, kesinlikle kabul etmemeli. Küme düşeceğiz diye negatif şeylere odaklanamayız. Hemen puan kazanmaya başlamalıyız, bunu devam ettirmeliyiz. Bugün için iyi hislerim var ve doğru yolda olduğumuzu düşünüyorum" diye konuştu.

'HANGİ POZİSYONLARI GÜÇLENDİREBİLİRİZ DİYE BAKIYORUZ'

Transfer konusunda kulüp ile birlikte çalışma halinde olduklarını söyleyen Torrent, şöyle konuştu: "Kulüp olarak hep birlikte bununla ilgili çalışmalar halindeyiz. Galatasaray için olabilecek en iyi gelecek için. Hangi pozisyonları güçlendirebiliriz diye bakıyoruz. Çünkü şu anki duruma bakıldığında bulunduğumuz pozisyondan çıkmamız önemli. Aynı zamanda gelecek için de sağlam bir temel oluşturmak gerekiyor. Buraya geldiğimden beri oyuncularımın yaptıkları en iyi mücadeleydi. Şunu da görmek gerekiyor, 70-75'inci dakikalardan sonra problem yaşıyoruz, bu bir gerçek."

'BASKI HİSSETMİYORUM, GERÇEKLİĞİ GÖRÜYORUM'

"Sonuçlarla ilgili bir baskı hissediyor musunuz" sorusuna Torrent, "Hissetmiyorum, gerçekliği görüyorum. Belli bir yaşta ve deneyimdeyim. Çok sorumlu hissediyorum kendimi. Öncelikle baskı hiç kimse için iyi bir şey değil. Ben taraftarlarımızdan her zaman elimizdeki oyuncularımıza sonuna kadar destek olmalarını istiyorum. Çünkü hep birlikte çok daha güçlüyüz. Neredeyse tüm maç boyunca arkamızdaydı taraftarlar, oyuncular uçuyordu. Bu son 3 maçtaki olan şeylerle ilgili ben kendimi sorumlu hissediyorum. Ben, çalışanlarım, oyuncularımız… Damarlarımızdaki son damlaya kadar biz çalışmaya devam edeceğiz. Bizden daha fazla çalışmak da imkansız gibi bir şey. Biz 12 saat civarı çalışıyoruz tesiste. Yeterince çalışmıyorsunuz, ufak detayları kaçırıyorsunuz diye bize kimse bir şey diyemez. Oyunculara en yakın şekilde durup onlara yardımcı ve destek olmamız gerekiyor. Hep birlikte olduğumuz zaman çok daha iyi sonuçlar alacağız, bunu hissetsinler" yanıtını verdi.

'GEDSON TRANSFERİNİN BİTTİĞİ İDDİASI SADECE BİR SPEKÜLASYON ŞU ANDA'

Galatasaray'ın Gedson Fernandes transferini bitirdiği yönündeki iddialara yanıt veren Torrent, "Gedson Fernandes'i tanıyorum. Kulüp ile konuştuğumuz şeyler aramızda kalan şeyler. Bu sadece bir spekülasyon şu anda" ifadelerini kullandı.

'BELLİ BİR STİL İÇERİSİNDE OYNAMAK İÇİN ZAMANA İHTİYACIM VAR'

Kendi oyun stilini oturtmak için zaman ihtiyacı olduğunu dile getiren deneyimli çalıştırıcı, "Benim iyi oyun olarak dediğim şey, oyuncuların kendini yoğun şekilde vermesi, mücadele etmesiydi. Ama belli bir stil içerisinde oynamak için zamana ihtiyacım var. Son 10 gün içerisinde birçok oyuncu eksikliğimiz var, onların belli bir oyun modeli alışkanlıkları var. Bizim şu anda herkesin iyiliği için en kısa vadede en önemli hedefimiz puan kazanmak. Daha iyi oyuncuya ihtiyacımız yok ama farklı bir kalitesi olan oyuncuya ihtiyacınız olabilir. Ama ben Galatasaray'ın şu anki kadrosundan çok memnunum. Oyuncuların özelliklerine alışması gereken ve onlardan performans alması gereken kişi benim. Sezon öncesi dönem olsa o zaman belli bir stilden bahsedebiliriz ama öyle bir zamanımız olmadığı için, yapabileceğimiz tek şey en yakındaki maça odaklanmak" dedi.

'BU MEYDAN OKUMAYI KABUL EDEREK GELDİK'

Futbolun çok karışık bir oyun olduğunu kaydeden Domenec Torrent, "Futbol çok karışık bir oyun. Çok net bir örnek vereyim. Eve gittiğinizde ışığı açarsınız ışık yanar. Tekrar basarsınız, kapanır. Futbol böyle bir şey değil. Dünya üzerindeki hiçbir antrenör bunu söyleyemez. Biz bugün bu maçı kazanabilirdik. Daha iyi oynayabilirdik. Ben size 20 gün sonra olacak diyemem. Bahane bulmak istemiyorum, gerçekleri söylüyorum. Buraya gelip anında antrenmana başlıyoruz. Maç yapıldığı zaman maçta oynayan oyuncularla ertesi gün antrenman yapamıyoruz. Biz de çift antrenman yaptık. Tüm takım olarak yaptığımız antrenman sayısı 5'tir. Bir bakıyoruz, Babel, Mostafa, Diagne dışarıda. Forvet eksiğimiz vardı, Halil 10 numara normalde ama forvet oynuyor. Bu meydan okumayı ben kabul ederek geldik. Ben bu kararı aldığım için çok memnunum. Sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın da en önemli kulüplerinden bir tanesi Galatasaray. İnanılmaz bir sorumluluk. Galatasaray çok daha iyi olsun" diyerek sözlerini noktaladı. (HABER MERKEZİ)