Trabzonspor zirveyi Fenerbahçe'den aldı: 3-1

Süper Lig'in 9. haftasında Trabzonspor, sahasında Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -Trabzonspor, Fenerbahçe'yi 3-1 mağlup etti. Bu sonuçla namağlup serisini 9 maça çıkaran ve puanını 21’e yükselten Trabzonspor zirve koltuğunu Fenerbahçe’den devralırken, sarı-lacivertliler ise 19 puanda kaldı.

Medical Park Stadı'ndaki karşılaşmayı Ali Şansalan yönetti.

3’üncü dakikada ceza sahası içerisinde Valencia ile Hugo'nun mücadelesi sonrasında top Rossi'nin önünde kaldı. Onun sol çaprazdan kaleye gönderdiği meşin yuvarlak i Uğurcan’ın solundan direk dibinden ağlarla buluştu: 0-1.

23’üncü dakikada ceza sahası yayının hemen sağında Djaniny kaleye giderken Min-Jae’nin yaptığı faulle yerde kaldı. 14’üncü dakikadan sarı kartı bulunan Min-Jae, yaptığı bu faul sonrası ikinci sarı kart ile hakem Ali Şansalan tarafından oyundan ihraç edildi.

25’inci dakikada ceza sahası yayının sağından kazanılan serbest vuruşta Bakasetas’ın doğrudan kaleye gönderdiği top Altay’ın müdahalesine rağmen ağlarla buluştu: 1-1.

83’üncü dakikada Cornelius Szalai’nin müdahalesi sonrası yerde kaldı ancak hakem oyunu devam ettirdi. Daha sonra yapılan VAR incelemesinin ardından hakem Ali Şansalan penaltı noktasını işaret etti.

87’nci dakikada penaltı atışını kullanan Bakasetas’ın vuruşunda meşin yuvarlak Altay’ın solundan ağlara gitti: 2-1.

90’ncı dakikada hızlı gelişen Trabzonspor atağında Abdülkadir Ömür’ün pasında ceza sahası içinde topla buluşan Cornelius’un vuruşunda Altay meşin yuvarlağı uzaklaştırdı. Penaltı noktası üzerinde Yusuf önünde kalan meşin yuvarlağı yeniden kaleye gönderdi, Altay’ın müdahalesi yeterli olmadı ve top ağlara gitti: 3-1.

Karşılaşma 3-1 Trabzonspor’un üstünlüğüyle sonuçlandı.

NWAKAEME VE PERES DEVAM EDEMEDİ

Trabzonspor’un Nijeryalı futbolcusu Anthony Nwakaeme, karşılaşmanın 40’ncı dakikasında kasık bölgesinde ağrı hissedince kenar yönetimine devam edemeyeceğini iletti. Bir süre daha oyunda kalan Nwakaeme, 43’üncü dakikada oyundan çıkarak yerini Yusuf Sarı’ya bıraktı. İkinci yarının başlarında ise sağ ayağında ağrı hisseden sağ bek oyuncusu Bruno Peres  49’uncu dakikada kendisini yere bıraktı. Maça devam edemeyen Peres’in yerine Dorukhan 51’inci dakikada Dorukhan oyuna dahil oldu. (DHA)