Trabzonspor-Fenerbahçe tartışmasında Mehmet Uçum gerilimi

Trabzonspor'un basın toplantısında, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez ile AK Parti Trabzon adayı Ahmet Metin Genç tartışma yaşadı. Genç ve AK Partili vekiller toplantıyı terk etti. 

Google Haberlere Abone ol

TRABZON - Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında hafta sonunda oynanan karşılaşmada yaşanan olaylarla ilgili Trabzonspor Kulübü Divan Başkanlık Kurulu organizasyonunda gerçekleşen toplantıda siyaset gerilimi yaşandı.

Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan ve kulüp yöneticileri dışında AK Parti Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, Trabzon Ticaret Sanayi Odası Başkanı Erkut Çelebi, Trabzon Baro Başkanı Duygu Keleş Aydın, AK Parti Ortahisar Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Metin Genç, CHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hasan Süha Saral, AK Parti Ortahisar Belediyesi Başkan adayı Ergin Aydın, CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Ahmet Kaya ve birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

GENÇ ÖNCE KAYA'YA İTİRAZ ETTİ

Program saatinin gelmesine rağmen AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Genç ve AK Parti Milletvekili Büyükaydın, CHP Ortahisar Belediye Başkan adayı Kaya'nın salonda bulunmasına karşı çıktığı için salona girmedi. Salonda adayların yer almaması gerektiğini savunan Genç, salon dışında Milletvekili Suiçmez'le konu hakkında tartıştı. Suiçmez, Kaya'nın konuşma maksadıyla değil destek amacıyla geldiğini belirtti. Daha sonra araya giren Divan Kurulu eski başkanı Ali Sürmen, uzun süren konuşmalar sonrası Genç'i sakinleştirdi. Bunun üzerine Genç'in çağrısıyla AK Parti Ortahisar Belediye Başkan adayı Aydın da salona gelerek CHP adayı Kaya'nın yanındaki sandalyede yerini aldı.

Genç, CHP Ortahisar Adayı Kaya'nın (solda) salonda olmasına itiraz etti, daha sonra AK Parti adayı Aydın da (sağda) salona geldi.

SUİÇMEZ UÇUM VE TUNÇ'U SORDU, GENÇ TEPKİ GÖSTERDİ

Konu çözümlendikten sonra Divan Kurulu Başkanı Mahmut Ören toplantıyı başlattı. Ören, Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan Divan Kurulu eski başkanı Ali Sürmen'in ardından konuyla ilgili toplantıda bulunanlara söz verildi. İYİ Parti Milletvekili Aydın ve AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Metin Genç'in konuşmasının ardından CHP Milletvekili Suiçmez'e söz verildi.

Suiçmez, konuşmasının bir bölümünde "Spor siyaset üstü olmalıdır. Ancak maalesef Türkiye'de siyaset tam da sporun üstüne çömelmiş bir vaziyettedir. Herkes bunu çok iyi biliyor. Türkiye'de sporun geldiği noktayı sadece bir başka kulübe bağlamak doğru değil. Bunun bir sorumlusu, bir üst aklı vardır. Dolayısıyla bugün sadece Fenerbahçe Spor Kulübü ya da Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı üzerinden burada söz söylersek çok doğru bir tespit yapmayacağımızı düşünüyorum. Mehmet Uçum'un yazısını okudunuz mu? Adalet Bakanı'nın yaptığı açıklamaları okudunuz mu? Türkiye'de Futbol Federasyonu'nu sorgulamadan hiçbir spor kulübünü tek başına suçlamak mümkün değildir" sözlerine yer verdi.

CHP  Trabzon Milletvekili Suiçmez'in konuşması üzerine AK Partililer salondan ayrıldı.

SUİÇMEZ 2010-2011'İ HATIRLATINCA AK PARTİLİLER SALONU TERK ETTİ

Suiçmez'e kullandığı ifadeler sebebiyle müdahale eden Genç, "Siyaset yapıyorsun" diyerek sözünü kesmeye çalıştı.

Genç'in müdahalesine "Esas siyaseti siz yaptınız" diyerek cevap veren Suiçmez konuşmasına "2010-2011 şampiyonluk kupasının kimde olduğunu herkes biliyor. Bize kimse Trabzonsporluluk taslamasın" sözleriyle devam etti.

Bunun üzerine Genç, Büyükaydın, Aydın ve beraberlerindekiler salonu terk etti.