Trabzon'da Sanat Günleri başladı

Trabzon Sanatevi'nin 13'üncüsünü düzenlediği "Uluslararası Sanat Günleri" başladı. 35 ayrı etkinliğin gerçekleştirileceği programa Ertan Saban, Sibel K. Türker, Irmak Zileli gibi isimler katılacak.

Google Haberlere Abone ol

TRABZON - Trabzon Sanatevi'nin düzenlediği "13. Uluslararası Sanat Günleri" bugün başladı. Açılışa Trabzon Sanaetevi Başkanı Adnan Taç'ın yanı sıra Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 27'nci Dönem İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs de katıldı. Türkiye'nin yanı sıra KKTC, Afganistan, Rusya, Suriye ve Gürcistan'dan sanatçıların katılacağı Sanat Günleri'nde resim, fotoğraf ve el sanatları sergileri, dinleti, söyleşi ve imza günü etkinlikleri düzenleniyor. 4 gün sürecek 13. Uluslararası Sanat Günleri 4 Haziran'da sona erecek.

TAÇ: KENTİN GERÇEK YÜZÜNÜ ÖNE ÇIKARMAK İSTİYORUZ

Etkinliklerin açılış töreninde konuşan Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç, sanatsal hareketliliği yoğun yaşandığı Trabzon'da sanat etkinliklerine farklı bir anlayış getirmeyi amaçladıklarını belirtti. Sanaetvi olarak sanatın tüm renklerini bir araya getiren Uluslararası Sanat Günleri'ni daha geniş kapsamlı ve uzun soluklu bir hale getirmek için kentin sahiplenmesini istediklerini dile getiren Taç, Trabzon'un tarihi geçmişinden gelen zengin kültür ve sanat alt yapısına yeni soluk getirme gayretiyle kentin kültür ve sanatla donanmış gerçek yüzünü ön plana çıkarmanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Etkinliğe önemli isimlerin katılacağını ifade eden Taç, "Trabzon Sanatevi, bu yıl yurt içinden, yurt dışından ve yerelden sanatçıların katılımıyla farklı sanat disiplinlerinde etkinliklere ev sahipliği yapacak. 4 güne yayılan etkinliklerimizde sahne sanatları, görsel sanatlar ve yazım sanatları alanında 35 ayrı etkinlik gerçekleştirilecektir" diye konuştu.

Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç


GENÇ: TRABZON'UN ALAMETİ FARİKASI KÜLTÜR, SANAT VE TARİH KENTİ OLMASI

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Sanatevi'nde düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, Trabzon'un, tarihi kimliği, kültür ve sanat şehri özelliğiyle öne çıkan bir kent olduğunu söyledi. Trabzon'un alameti farikası tarih, sanat ve kültür şehri oluşudur. Şehirlerin uluslararası etkinliklerle isimlerinden söz ettirdiğine dikkati çeken Genç, "Bu tür etkinliklerden birinin 13'üncüsünü, bugün Sanatevimizle birlikte icra ediyoruz. Bundan dolayı mutluyuz, gururluyuz. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun" sözlerini kullandı.

SÖYLEŞİ VE DİNLETİLER İLE BAŞLADI

Açılış konuşmalarının ardından katılımcılar Trabzon Sanaevi'nin bahçesinde yer alan resim, fotoğraf, karikatür ve el sanatları sergilerini gezdi. Günün ilk etkinliğinde Halk Bilim Uzmanı Çağla Yılmaz, 'Trabzon'un Kayıp Masalları' konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Akşam ise Suriyeli Çello Sanatçısı Mohamed Esmaeel ve Afgan Gitarist Ali Rıza Abdollahi dinleti gerçekleştirdi.
Etkinliklerin 2'nci günü Rus grafik tasarımcı Zakaria Zakariaev'in 'El işaretleri' sergisi ile başlayacak. Daha sonra fotoğraf sanatçısı Engin Ayyıldız saat 14.00'te "Fotoğraf Saydam Gösterisi" düzenleyecek. Saat 15.00'te ise Gazeteci Yazar Hasan Kurt, 'Trabzon Tarihinden Portreler' konulu söyleşi ve imza günü düzenleyecek. Program saat 17.00'de Yazar Sibel K. Türker'in 'Yazmak Üzeri' konulu söyleşisi ve saat 20.00'de Trionağme müzik grubunun dinletisi ile sürecek.


3 Haziran'da gerçekleşecek etkinliklerde saat 14.00'te Fotoğraf Sanatçısı Süleyman Çam'ın 'Fotoğraf Saydam Gösterisi', saat 15.00'de Şair-Yazar Kenan Sarıalioğlu'nun 'Çocuktan Filozafa Bir Yaşam Serüveni' söyleşi ve imza günü, saat 16.30'da Şair-Yazar Altay Öktem'in 'Şiir İçinde Hayat, Hayat İçinde Şiir' söyleşi ve imza günü, Oyuncu Ertan Saban ve Yapımcı Mehmet Yiğit Alp ile 'Film, Dizi Yapımcılığı ve Oyunculuk' konulu söyleşi ve saat 20.00'de Gürcü caz grubu Kanudosi müzik dinletisi gerçekleştirecek.
4 Haziran olan etkinliklerin son günü saat 14.00'te Fotoğraf Sanatçısı Faysal Kanber'in 'Fotoğaf Saydam Gösterisi' ile başlayacak. Etkinlikler saat 15.00'te Araştırmacı Yazar Veysel Usta'nın 'Trabzon'da Tiyatro Tarihi' söyleşisi, saat 16.30'da Yazar Irmak Zileli ile 'Edebiyat Üzerine' söyleşisi, 19.00'da Oyuncu ve Yönetmen Hüseyin Köroğlu ile 'Sanat Yolculuğu' üzerine söyleşisi gerçekleştirilecek. Program Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde saat 20.00'de plaket sunumu ve 'Türk Sanat Müziği Solistler Geçidi' konseri ile sona erecek.