Trabzon'da gündem Akyazı: Stat çöküyor mu?

Trabzon'da Akyazı Stadı'nda çökme yaşandığı iddiaları belediye meclisinde gündem oldu. CHP araştırma istedi, AK Parti ise 'sorun yok' dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trabzon Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, dün basında yer alan 'Akyazı çöküyor' haberleri üzerine araştırma yapılmasını istedi.

61saat'in haberine göre Şahin, ''Gazetelerde Akyazı stadındaki çökme ile ilgili haberler dolaşıyor. Biraz geriye giderek konuşacağım. 2010 yılında bu stat yapıldığı zaman şiddetle karşı gelmiştim. Bu karşı gelmem sonrası kendi partimden eleştiri almıştım. 70’li yıllarda KTÜ’de okurken hocamız Yusuf Tatar ile arazi çalışması yapmıştık. Teknik konuya girmeyeceğim, ciddiye alınmadı. Daha sonra dolgu ihale edildi. Dolgu yapılırken mecliste eleştirilerim olmuştu. Demiştim ki, buraya zaman zaman kara toprağı dökülüyor, küstürüp dökülmesi gerekiyor. Bundan dolgunun yapılması gerekiyor dedim ve kulak arkası edildi. Çektiğimiz fotoğraflarda doğru atımlı bir hareketin olduğunu domino taşı gibi bir hareketin olduğu görünüyor. Stadı mı yıkalım? Hayır ama bu işle ilgili bir araştırma komisyonunun kurulması gerekiyor. Vatandaşın kafasındaki soruların kaldırılması gerekiyor. Şehir hastanesini ilk alan firmanın genel müdürüyle konuştum, yine aynı firma aldı. Allah aşkına dedim şunun zemin etütlerini çok iyi inceleyin hareketlenme var, yarın bir sıkıntı yaratmasın. İnceledi ve 'Biz burada tamamen bir tadilat yaptık, fere kazık sayılarını artırdık. Hareketin temel sistemini koyduk” dedi. Bu konunun ivedilikle incelenmesi ve kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ataman ise, Şahin’in konuşmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Ataman şunları söyledi: “2019 yılında TOKİ’den geldiğinde ölçtürmüşler, Akyazı’nın olduğu bir yerde problem yok, uydudan ölçüldüğü iddiası var. Zeminle ilgili bir çalışma yok. Bir durum varsa gerekli araştırmayı yapıp bilgilendiririz. Basında yazılan şekilde bir durum değil. Duruma bakarız. Şehir hastanesinin olduğu yere gelince Kalyon İnşaat işini ciddi bir şekilde yapıyor, Trabzon için kıymetli bir projenin altına girdiler. Gereken neyse onu yaparız” ifadelerini kullandı.

YAYLALI: GÜVENLİK SORUNU YOK

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve eski Trabzon İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı AK Partili Mustafa Yaylalı ise, ''Yapılan çalışma akademik çalışma, yeni bir çalışma değil, uydu üzerinden zeminle ilgili çalışma yapan bir çalışma. Bu oturma dolgu ile ilgili bir oturma, ilk 10 yıl ciddi oturmaları kabul edilebilir oturma yaparız. Stat ile ilgili çalışma değil bu yapılan araştırma. Akyazı tamamen kazık üzerine oturtulmuş ana kayaya sabitlenmiştir. Sürtünme 0 hesaplanmıştır. Altta hiç dolgu yokmuş gibi hesaplanmıştır. Stadın güvenlikle ilgili bir sorunu yoktur. Kamuoyunu akademik çalışmaları bu şekilde bahane ederek yönlendirmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Dünyanın en tehlikeli durumu akademik çalışmayı farklı hedeflerle kullanmaktır. Çalışmanın içinde net bir şekilde dolgu olduğu ve kabul edilebilir sınırlar içinde kaldığı yazmaktadır ve farklı da yönlendiriliyor. Doğru bulmuyorum.'' (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler trabzonspor akyazı