Trabzon'da CHP'li siyasetçinin kulağına, 'cumhurbaşkanı adayı ol' dediler

Trabzon yerel medyasında, CHP milletvekili Akif Hamzaçebi'ye ziyareti sırasında cumhurbaşkanı adayı olması çağrıları yapıldığı yazıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trabzon'u ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi'ye partililerden cumhurbaşkanı adayı olması talebi geldiği belirtildi.

Yerel haber sitesi 61 Saat'te yer alan Politik Güğüm köşesinde, Trabzon ziyaretinde bulunan CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi'ye cumhurbaşkanı adayı olması gerektiği söylendiği yazıldı.

Yazıda, Trabzon Araklılı olan Hamzaçebi'nin kulağına ziyaret sırasında "cumhurbaşkanı adayı ol diye" fısıldandığı belirtildi. 61 Saat'in Politik Güğüm köşesindeki yazı şöyle:

"Trabzon CHP tabanında 1980 sonrası pek alışık olmadığımız bir durum var. O da, bir siyasetçiye olan yakın ilgi ve alaka, sevgi ve sempati. 
CHP tabanı, iki dönem, Trabzon milletvekilliği yapan Akif Hamzaçebi’yi unutmuyor. Unutmadığı gibi Hamzaçebi’yi milletvekilliğinin ilk yıllarında olduğu gibi her zaman bağrına basıyor.

Hamzaçebi dün, ekonomi konferansı vermek için Trabzon’a geldi. Hamamizade’deki salon, tıklım tıklım doldu. Hamzaçebi, kaldığı otelden salona gelinceye kadar vatandaş da meraklı ilgisini gösterdi. Partililer, hemen etrafını sardı.

Hamzaçebi Araklılıdır. Araklılı hemşerileri de Hamzaçebi’yi yalnız bırakmadılar. Hamzaçebi, tane tane herkesin anlayacağı dilde ekonominin nasıl kötü gittiğini, hükümetin bu ekonomiyi düzeltecek bir argümanı kalmadığını örnekleri ile anlattı... Sokakta, Hamzaçebi’ye büyük ilgi vardı. 

CHP tabanı Hamzaçebi’nin -bizzat biz şahidiz gördük- kulağına eğilerek Cumhurbaşkanı adayı olmasını da fısıldadı... Hamzaçebi, olası bir Millet İttifakı iktidarında, kurulacak olan hükümetin en güçlü bakanlarından biri olacak.

Trabzon milletvekilliği döneminde şehir ile derin ilişkiler, bağlar kuran Hamzaçebi Trabzon’la ilgili bütün gelişmeleri kendine mesele edinmiş bir isim. Özellikle Araklı’da çevre sorunlarını sık sık dile getiriyor.

Hamzaçebi, Trabzon’da ilkeli bir politika yaptı. Kendini partili partisiz herkese sevdirdi. Dün bizzat buna şahit olduk." (HABER MERKEZİ)