Trabzon 2'nci tura hazırlanıyor: 'Sandıktan değişim isteği çıktı'

Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tur için Millet İttifakı Trabzon il başkanları bir araya geldi. Yapılan ortak açıklamada, "Sandıktan çıkan değişim isteğidir" denildi.

Google Haberlere Abone ol

TRABZON - Millet İttifakı'nı oluşturan partilerin Trabzon il başkanları, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın'ın ve partililerin katılımı ile bir basın açıklaması yaptı.

İkinci tura kalan cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik yapılan açıklamada, Trabzon'da yüzde 89 katılım olduğu belirtilerek seçmenin iktidar partisinden önemli oranda desteğini çektiği kaydedildi. 

'HALKIMIZI KURTARMAYA KARARLIYIZ'

CHP İl Başkanı Nurcan Aşçı Demiröz'ün okuduğu basın açıklamada 'tek adam rejimi' eleştirilerek ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullardan da bahsedildi. "Halkımızı, yöneticilerin liyakatsizlikleri ve beceriksizlikleri nedeniyle içine düştüğü bu ağır ekonomik şartlardan kurtarmaya kararlıyız" denilen açıklamada, "Terörist başı Apo’nun mektubunu meydanlarda okutanların, kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan’ı devletin ekranlarında konuşturanların, devleti ele geçirme gayretindeki paralel yapılara her istediklerini verenlerin, aziz şehitlerimizi 'kelle' diye tanımlayanların, Emniyet Müdürümüz Gaffar Okkan’ı şehit edenleri gazi meclisimizde milletvekili yapanların, Sinan Ateş gibi bu ülkenin vatansever akademisyenlerini sokak ortasında katledenleri koruyanların, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını parayla satılığa çıkaranların, bizlere vatanseverlik ve milliyetçilik dersi vermesini asla kabul etmiyoruz" ifadeleri yer aldı.

Açıklamanın devamında "Bizlerin vatan sevgisini sorgulamak hiç kimsenin haddi değildir" denilerek şunlara yer verildi: "Bizler vatanımız, milletimiz ve gelecek nesillerimiz için bir aradayız, birlikte kazanacağız… İnanıyoruz ki Trabzon kazanacak, Türkiye kazanacak, demokrasi kazanacak. Biz buradayız. Sözlerimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğe hitabesindeki günümüze ışık tutan ifadeleriyle noktalamak isteriz. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr-u zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen, Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur."

'SEÇİMİN KAYBEDENİ AKP'

Ortak açıklamanın ardından seçim sonuçlarını değerlendiren CHP Trabzon Milletvekili Suiçmez, iktidarın Trabzon'da da oy kaybına uğradığını ve seçimin kaybedeni olduğunu vurguladı. İttifak güçlerini birleştirerek yeniden yola çıktıklarını belirten Suiçmez, "Bu süreçte sandık güvenliğini daha fazla sağlayacağız. Buna ilişkin çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. 28 Mayıs’taki seçimlere dünden daha güçlü bir şekilde giriyoruz. Halkımız da bunun gereğini yapacaktır diye düşünüyoruz, inanıyoruz. 28 Mayıs’ta Sayın Kılıçdaroğlu 13'üncü Cumhurbaşkanı olarak halk tarafından seçilecektir. Buna hepimiz gönülden, Millet İttifakı'nın bileşenleri olarak inanıyoruz” sözlerine yer verdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) daha önce 22 Mayıs'ta yapılacağı açıklanan milletvekili yemin töreninin, HÜDA PAR'lı milletvekillerinin yemin etmeyeceği sebebiyle ertelendiği iddiasını da değerlendiren Suiçmez, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) süreci kanunsuz olarak uzattığını söyledi. Yeminle ilgili problem çıkacağının önceden söylendiğini belirten Suiçmez, "Meclis'in yemin edeceği tarihte eminim bu sorun yaşanacaktır. Ancak bu sorunun seçimden önce yaşanması durumunda Türk Milleti'nin tepkisinden çekindikleri için maalesef yemin töreni de aslında hukuka aykırı şekilde seçimden sonraya ertelenmiş durumda" dedi.