Toyota bazı modeller için logosunu değiştiriyor

Toyota, hibrit araçları için kullandığı mavi çizgilerden vazgeçiyor. Marka elektrik ve hibrit modellerine özel bir rozet ekleyecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hibrit araçlarda logosunu mavi çizgilerle destekleyen Toyota, artık standart logosunu kullanacak. Elektrik ve hibrit modellere ise özel rozet ekleyecek.

Toyota, hibrit araçlarında uzun süredir maviyle çevrili logo kullanıyor. Bu otomobilleri ayrı şekilde gruplandırmak isteyen şirket, artık rozetli bir değişikliğe gidecek. Toyota’nın hibrit araçlarındaki logonun etrafında mavi çizgiler kalkacak ve mavi bir rozet gelecek.

Bu yılın sonlarına doğru satışa çıkması beklenen 2024 Toyota Camry, yeni rozetle sunulan ilk model olacak. Bu, markanın 2009’dan bu yana hibrit teknolojisini simgeleyen ikonik logodan vazgeçtiği anlamına da geliyor.

Toyota’dan bir sözcü, konuyla ilgili açıklamasında şirketin onlarca yeni elektrikli otomobil üzerinde çalıştığına dikkat çekti. Hibriti temsil eden mavi logonun kafa karışıklığı yaratabileceğini belirten sözcü, bZ4X SUV gibi modellerde maviyle kaplı logonun kullanılmayacağını belirtti.

Öte yandan şirketin “Beyond Zero” (Sıfırın Ötesinde) markalanmasını kullanan ilk elektrikli araç bZ4X olacak. Bu modelin 2024 yılının başlarında satışa sunulması planlanıyor.

Toyota’nın mevcut hibrit modelleri bir sonraki nesillerine kadar mavi logoyu kullanmaya devam edecek. Ancak Toyota, ürün yelpazesindeki elektrikli seçeneklerini genişlettikçe rozet sistemine geçiş yapacağı ifade edildi. (HABER MERKEZİ)


Etiketler Toyota logo