Tottenham'da Espirito Santo dönemi bitti: Yeni aday Conte

Tottenham Hotspur'da teknik direktör Nuno Santo görevden alındı. Kulüpte koltuğun en güçlü adayı Antonio Conte olarak görülüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham Hotspur'da teknik direktör Nuno Espirito Santo dönemi sona erdi. Kulüpten yapılan açıklamada Futboldan Sorumlu Yöneticisi Fabio Paratici'nin demecine yer verildi. Paratici "Nuno ve teknik ekibinin başarılı olmayı ne kadar istediğini biliyorum ve bu kararı almak zorunda kaldığımız için üzgünüm. Nuno gerçek bir beyefendi ve burada her zaman hoş karşılanacak. Kendisine ve teknik heyetine teşekkür ediyor, gelecek için başarılar diliyoruz” dedi.

Santo'yla beraber teknik ekipte yer alan Ian Cathro, Rui Barbosa ve Antonio Dias'ın da görevine son verildi. Londra temsilcisi yeni teknik direktörün yakın zamanda açıklanacağını duyurdu. 

Avrupa'nın ünlü spor gazetecilerinden Fabrizio Romano, Tottenham'ın teknik direktörlük için Antonio Conte'yi ikna etmeye çalıştığını iddia etti.

SANTO'NUN TOTTENHAM KARNESİ

47 yaşındaki Portekizli teknik adam, Rio Ave, Valencia ve Porto'yu çalıştırdıktan sonra İngiltere ekiplerinden Wolverhampton'ın başına geçti. Kulüpte 199 maça çıkan Santo, takımı Championship'ten Premier Lig'e çıkardı ve performansıyla dikkat çekti. Bu sezonun başında Tottenham'a geçen ve bekleneni veremeyen Santo, 17 maçta 9 galibiyet, 1 beraberlik ve 7 yenilgi aldı. Tottenham son maçında evinde Manchester United'a 3-0 mağlup oldu. Takım Premier Lig'de 10 hafta sonunda 15 puanla 8. sırada yer alıyor. (HABER MERKEZİ)