Toplu İş Sözleşmesi'ne deprem bahanesi: Yardımlardan dolayı ekonomimiz kötü

DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi, Sağlık-İş ile yaptığı TİS görüşmelerinde deprem bölgesine yapılan yardımlardan dolayı ekonomilerinin kötü olduğunu ve işçilere istenilen zammı yapmayacaklarını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi ile Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası (Sağlık-İş) arasında süren ve bin 300 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Üniversite yönetimi, sendikanın önerdiği en düşük işçi yevmiyesinin 400 lira olması teklifini deprem bölgelerine yapılan yardımlardan kaynaklı ekonomik olarak zor durumda oldukları gerekçesiyle kabul etmedi. DEÜ yönetimi, işçilerin ücretlerinin yüksek olduğunu iddia ederek, istenen zammı veremeyeklerini sözleşmenin Yüksek Hakem Kurulunda bağıtlanması için adım atacağını söyledi.

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, TİS görüşmesi sonrası DEÜ Hastanesi Sağlık-İş Temsilciliği önünde konuşan Sağlık-İş İzmir Şube Başkanı Adem Sarıçoban, hastane yönetimine 12 Mart pazartesi gününe kadar süre verdiklerini belirtti. Yönetimin masaya dönmemesi durumunda her türlü eyleme başvuracaklarını söyleyen Sarıçoban, deprem süresince yapılan yardımların bahane olarak öne sürüldüğünü aktardı.

Duruma tepki gösteren işçiler de “Deprem nedeniyle taleplerimizi vermeyeceklerini söylüyorlar. Biz de çok yardımda bulunduk. Enkaz altında yakınlarımızı kaybettik. Buraya gelen depremzedeler ile yardımlaşmaya çalışıyoruz. Birçoğumuzun ailesinde depremzedeler var” dedi. (HABER MERKEZİ)