'Top Gun: Maverick', 2022'nin en çok kazanan filmi oldu

"Top Gun: Maverick", "Doktor Strange 2"yi geçerek 2022 yılının en çok kazanan filmi oldu. Film, küresel gişede 400 milyon doları geçti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tom Cruise'un başrolünde yer aldığı "Top Gun" filminin 36 yıl sonra gelen devam filmi "Top Gun: Maverick", ABD'de 2022 yılının en çok gişe hasılatı yapan filmi oldu.

Joseph Kosinski'nin yönetmenliğini üstlendiği film, vizyondaki ilk hafta sonunda 124 milyon dolar ile açılış yaparak Tom Cruise'un kariyerindeki en iyi açılış hasılatına imza attı. Film ayrıca, federal tatil olan Anma Günü'nünü de içine alan ilk dört günde ise 156 milyon dolar kazanarak "Karayip Korsanları 3"ün 15 yıldır elinde tuttuğu anma günü hasılat rekorunu ele geçirdi.

'DOKTOR STRANGE'İ GEÇEREK 2022'NİN EN ÇOK KAZANAN FİLMİ OLDU'

Beyazperde'nin aktardığı habere göre, Kuzey Amerika'daki hasılatı 401.8 milyon dolar olan film, şimdiye kadar 398 milyon dolar kazanan "Doktor Strange Çoklu Evren Çılgınlığında" filmini geçerek ABD'de 2022 yılının en çok kazanan filmi oldu. 

"Top Gun: Maverick" ABD dışındaki pazarlarda ise 362 milyon dolar kazandı. Film böylece küresel gişede 783.8 milyon dolar kazanmış oldu. Pandemi dönemi kapsamında bakıldığında ise "Top Gun: Maverick", en çok kazanan ikinci film konumunda yer alıyor.