Tolga Ağar'dan Tuba Torun hakkında 'Yeldana Kaharman' dosyasıyla ilgili suç duyurusu

AK Partili Tolga Ağar, şüpheli şekilde ölen gazeteci Yeldana Kaharman'la ilgili sözleri nedeniyle Tuba Torun hakkında suç duyurusunda bulundu. Ağar dilekçede "O dosyalar gelecek!" ifadesini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Elazığ Milletvekili Tolga Ağar, Gazete Duvar yazarı avukat Tuba Torun hakkında Halk TV’deki ‘Açıkça’ adlı programda yaptığı konuşma nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Torun, Elazığ’da şüpheli şekilde ölen ve Sedat Peker'in Tolga Ağar'ı suçladığı gazeteci Yeldana Kaharman'la ilgili olarak soruşturmanın etkin yürütülmediğini söyledi. Ağar bu sözler nedeniyle avukatı aracılığıyla Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı’nda suç duyurusunda bulunarak, "O dosyalar gelecek!" ifadelerini kullandı.

'ETKİN BİR SORUŞTURMA YÜRÜTÜLMEDİ DEYİNCE...'

Torun Halk TV’deki programda basında çıkan haberleri örnek göstererek Kaharman’ın ölmeden önce karakola giderek Tolga Ağar hakkında cinsel saldırıya uğradığına ilişkin şikayette bulunduğunu, Kaharman’ın ölümünün intihar mı ya da cinayet mi olduğuna ilişkin bir soruşturma dosyasının bulunduğunu söyledi. Ayrıca Torun, takipsizlik verilen bu dosyada bir rapor olduğunu, raporla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadığını ve bu dosyanın gizli tutulduğunu söyleyerek soruşturmanın etkin bir şekilde yürütülmediğini ifade etti.

HUKUK DİLİNDEN UZAK ŞİKAYET: O DELİLLER GELECEK!

Ağar bu sözler nedeniyle avukatı Cengiz Gülaç, aracılığıyla savcılıkta suç duyurusunda bulundu. Ağar sistemli bir şekilde, “FETÖ, DHKP-C ve PKK gibi terör örgütlerinin hedefindeyim” dedi. Gülaç yaptığı suç duyurusu dilekçesinde "O deliller gelecek! Yok öyle ekranlarda insanların şerefiyle oynamak” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Elazığ'da Kanal 23 Televizyonu'nda program sunuculuğu yapan Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi 2'nci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Yeldana Kaharman, 28 Mart 2019'da evinde ölü bulunmuştu. Kaharman'ın ölümünden bir gün önce röportaj için AK Parti Elazığ Milletvekili Tolga Ağar'ın evine gittiği ileri sürülmüştü. 

Sedat Peker, YouTube kanalından yaptığı açıklamada Tolga Ağar'ın Kazakistan uyruklu Yeldana Kaharman'a cinsel saldırıda bulunduğunu ve Kaharman'ın  jandarmaya sığındıktan sonra evinde ölü bulunduğunu iddia etmişti. Jandarma Genel Komutanlığı'nın yalanladığı iddiayı Tolga Ağar da reddetmişti. (HABER MERKEZİ)