Tokyo'da iki uçak çarpıştı, 379 yolcu ve mürettebatın tamamı kurtarıldı

Haneda Havaalanı'nda A350 tipi yolcu uçağı ile sahil güvenlik uçağı çarpıştı. Yolcu uçağında bulunan 379 yolcu ve mürettebatın tamamı tahliye edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Japonya'nın başkenti Tokyo'da, Haneda Havaalanı'ndaki pistte A350 tipi yolcu uçağında yangın çıktı. Japonya devlet televizyonu NHK'nin yayınladığı görüntülerde, uçağın pencerelerinden çıkan alevler kaydedildi. Yolcu uçağının, sahil güvenlik uçağıyla çarpıştığı aktarıldı. Uçağın, Shin Chitose Havalimanı'ndan, Haneda'ya sefer düzenlediği ve sahil güvenlik uçağının da alev aldığı belirtildi.

Japon yayın kuruluşu NHK, başkent Tokyo'da pistte yanan yolcu uçağında bulunan 379 yolcu ve mürettebatın tahliye edildiğini bildirdi.

SAHİL GÜVENLİK UÇAĞINDAKİ 5 KİŞİ ÖLDÜ

Yolcu uçağı ile çarpışan sahil güvenlik uçağındaki 6 kişiden 5'i hayatını kaybetti. Polis yetkilileri, çarpışmanın ardından sahil güvenlik uçağındaki 6 kişilik mürettebattan 1'inin yaralı şekilde kaçmayı başardığı, 5'inin ise hayatını kaybettiğini bildirdi. Söz konusu sahil güvenlik uçağının depremlerden etkilenen insanlara yardım götürmek üzere görevlendirildiği kaydedildi.

THY UÇAĞI YÖNLENDİRİLDİ

Kaza sonra Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Tokyo Haneda seferini yapan uçağı Narita Havalimanı'na yönlendirildi. Alınan bilgiye göre yerel saatle 21.00'e kadar havalimanın uçuşlara kapatıldığı öğrenildi. (DIŞ HABERLER)