'Tokat terapisi'yle ölüme cinayet suçlaması

İngiltere'de 71 yaşında bir kadın 'tokat terapisi' olarak da bilinen 'paida lajin' seansının ardından hayatını kaybetti. Seansı düzenleyen kişiye 'cinayet' suçlaması yöneltildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de 71 yaşındaki Danielle Carr-Gomm, diyabet hastalığına yardımcı olması için 'paida lajin' terapisine katıldıktan sonra hayatını kaybetti. Kişinin kendisi veya başkaları tarafından 'tokatlanması' şeklinde uygulanan 'terapiyi' yapan kişiye, 2016 yılında yaşanan ölüm sebebiyle 'büyük ihmalle cinayet' suçlaması yöneltildi.

The Telegraph gazetesinin haberine göre, Danielle Carr-Gomm, 20 Ekim 2016'da, bir otelde katıldığı terapi seansının ardından hayatını kaybetmişti. Carr-Gomm, daha önce ailesine 'alternatif tedavi yöntem ve terapilerini' denediğini anlatmıştı. 30 Kasım Perşembe günü konuyla ilgili açıklama yapan Wiltshire Polisi, terapiyi uyguladığı anlaşılan Hongchi Xiao isimli kişinin 'büyük ihmalle cinayet' ile suçlandığı bilgisini paylaştı. 

'İĞNE KORKUSU VARDI, ALTERNATİF YÖNTEMLER ARIYORDU'

Polis sözcüsü, 60 yaşındaki Kaliforniyalı Hongchi Xiao'nun Avustralya'dan sınır dışı edilerek İngiltere'ye geldiğini ve gözaltına alındığını belirtti. 

19 yaşında Fransa'dan İngiltere'ye gelen ve 1999 yılında diyabet teşhisi konulan, Carr Gomm,  iğne korkusu sebebiyle insülin iğneleriyle sorun yaşıyordu. Oğlu Matthew Carr-Gomm, annesinin ölümünün ardından yaptığı açıklamada, annesinin her zaman diyabet tedavisi için alternatif yöntem ve terapiler bulma peşinde olduğunu anlattı.

'ÇOK TEHLİKELİ'

'Tokat terapisi' olarak da bilinen ve hiçbir bilimsel temeli olmaya yöntemi uygulayan sanık Hongchi Xiao, ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Pailala Ensitütüsü'nü kurmuş ve 'Kendini Şimdi Doğal Yollarla Tedavi Et' (Heal Yourself Naturally Now) isimli kitabı yazmıştı. Dünyanın pek çok yerinde ders veren Xiao'nun enstitüsünün internet sitesinde taşınabilir 'lajin' bankları ve el şeklinde 'tokat atma' aletleri de yer alıyor. 

İngiltere Kanser Araştırma kurumundan Martin Ledwick, bu yöntemin kanser hastaları tarafından da kullanıldığı haberleri üzerine 2019 yılında yaptığı açıklamada, 'paida lajin' ya da 'tokat terapisi'nin 'çok tehlikeli' olduğunun altını çizmiş, "İnsanları güvenli olmayan bu uygulamaya katılmamaya çağırıyoruz" demişti. (DIŞ HABERLER)