TMMOB: Atatürk Havalimanı'ndaki millet bahçesi fidan dikimi için memurlara baskı yapılıyor

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan, kamu çalışanlarına Atatürk Havalimanı’na yapılacak millet bahçesi fidan dikimi mitingine katılmaları için baskı yapıldığını söyledi.

Atatürk Havalimanı'nın yıkılıp yerine millet bahçesi yapılması tartışmalara neden oldu.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Atatürk Havalimanı'nda yapılacak millet bahçesi için fidan dikim etkinliği 29 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, yaptığı yazılı açıklamayla memurlara etkinliğe katılmaları için baskı yapıldığını söyledi. Konuyla ilgili her gün şikayet ve başvuru geldiğini belirten Candan, kamu çalışanlarına “Kamu yararı olmayan hiçbir projenin açılışına katılmayın. Mimarlar Odası olarak her türlü hukuki desteğe hazırız” çağrısı yaptı.

'DEVLETİN MEMURU İKTİDARIN MEMURU DEĞİLDİR'

ANKA'da yer alan habere göre, Candan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kamu kurumlarında çalışan meslektaşlarımıza 29 Mayıs’ta Atatürk Havalimanı alanında yapılacak olan millet bahçesi için fidan dikimi mitingine katılınsın diye baskı yapılıyor. Odamıza her gün şikâyet ve başvuru geliyor. Tüm meslektaşlarımıza çağrımızdır. Mimarlar bu ülkenin en büyük mimarı Atatürk’ün mekânsal izlerini yok eden, kentleşme politikalarına aykırı plan ve projelerde yer almaz, imza atmaz, meslek etiğinin gereğini yapar. İstanbul Havalimanı’nı yok ederek yerine yapılan Millet Bahçesi etkinliğine katılmayın. Kamuda çalışan meslektaşlarımız, kamu çalışanları sürekli siyasi baskı altında, şu projeye imza at, şu ihaleye imza at diye. Karşı çıkanları imza atmayanları kızağa çekiyorlar, mobbing uyguluyorlar, sürgün ediyorlar, işten atmayla tehdit ediyorlar, ya da emekliliğe zorluyorlar. 657 sayılı Devlet Memurları hakkında kanunu açıktır. Devletin memuru iktidarın, memuru değildir.  Kamu yararı olmayan hiçbir projeye imza atmayın, kamu yararı olmayan hiçbir projenin açılışına katılmayın. Mimarlar Odası olarak hukuki olarak her türlü desteğe hazırız.” (HABER MERKEZİ)