TMMOB Akbelen nöbetini ziyaret etti: Yöre halkının direnişi hepimizin direnişidir

Akbelen Ormanı'nda süren ağaç nöbetini ziyaret eden TMMOB heyeti, yaşam alanlarına sahip çıkan yöre halkına teşekkür ederek, sürecin her aşamasında halkın mücadelesine destek vereceklerini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Orman yangınlarından etkilenen Muğla'da bir dizi etkinlik için bulunan Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu, Akbelen Ormanı'nda ağaçların kesilmemesi için başlattıkları nöbet eylemini sürdüren bölge halkını ziyaret etti.

TMMOB heyetini İkizköylüler, İkizköy Çevre Komitesi ve KARDOK üyeleri ile Akbelen nöbetindeki yaşam savunucuları karşıladı.

Ziyarette konuşan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, Akbelen Ormanı'nın kömür madeni için bir enerji şirketine tahsis edilmiş olmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, İkizköylülerin haklı mücadelesini desteklediklerini söyledi.

KORAMAZ: ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERECEĞİZ

Hükümetin politikalarının ormanlar üzerinde pek çok baskıya yol açtığını belirten Koramaz, Türkiye'nin elektrik üretimi için artık kömüre bağımlı olmadığını, TMMOB'nin enerji politikalarına dair raporlarında da yenilenebilir enerjiye geçişin şart olduğunun her zaman altının çizildiğini hatırlattı.

Koramaz, "Ülkemiz ormanlarına ve yaşam alanlarına sahip çıkan yöre halkına teşekkür ediyoruz. Onurlu direnişlerini selamlıyoruz. Onların direnişi hepimizin direnişidir. Sürecin her aşamasında bu mücadeleye elimizden gelen desteği vereceğiz" diye konuştu.

İkizköy adına TMMOB heyetini selamlayan Kardok Derneği Başkanı Hasan Yorulmaz da Akbelen mücadelesini orman ve tarım arazilerinden şirket elini çekinceye kadar sürdüreceklerini söyledi.

İkizköy Çevre Komitesi üyesi Deniz Gümüşel ise, TMMOB ve diğer kamu yararına çalışan meslek örgütlerinin artık Türkiye'nin enerji denkleminden kömürün çıkarılması yönünde somut ve kısa vadeli plan talep etmelerini ve bu planlar için gerekli teknik çalışmayı yürütmelerini beklediklerinin ifade etti.