TKİ Çan’da şoför ve operatörler iş bıraktı

Türkiye Kömür İşletmelerine (TKİ) ait Çan İşletmesi’nde taşeron firmalardaki şoför ve operatörler iş bıraktı. 300 civarı şoför ve operatör talepleri karşılanana kadar eylemi sürdüreceklerini söyledi.

Fotoğraf: Seçkin Sağlam
Google Haberlere Abone ol

Seçkin Sağlam

ÇANAKKALE- Çanakkale’nin Çan ilçesinde bulunan TKİ Çan Kömür İşletmesi’nde taşeron şirketlerdeki şoför ve operatörler maaş anlaşmazlığı nedeni ile iş bıraktı.

Maaşlarının Türkiye ortalamasına çıkarılmasını ve istifaya zorlamak şeklindeki mobbing uygulamalarının son bulmasını isteyen şoför ve operatörler talepleri karşılanana kadar eylemlerini sürdüreceklerini dile getirdi.

Akçadağ-Köseoğlu İş Ortaklığı işçileri, eylemlerinde kararlı olduklarını dile getirerek “Şu anda TKİ’de taşeronluk yapan firmalara bağlı şoför ve operatörleriz. Ücretlendirmelerden dolayı burada eyleme başladık ve iş bıraktık. Çalışanlara, Türkiye genelindeki ortalamanın çok altında bir ücret teklif edildi. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bugün 32-33 bin lira olan hafriyat şoförü için 26 bin lira teklif edildi. Asgari ücretin 17 bin lira olduğu bir yerde teklif edilen bu ücrete kabul edilemez” dediler.

'ZAM İSTEDİĞİMİZ İÇİN MOBBİNGE MARUZ KALIYORUZ'

Çalışma şartlarının ağır olduğunu dile getiren şoför ve operatörler, “Çay molasına bile durmuyoruz. Gündüz vardiyasında 10-10,5 saat çalışıyoruz. Sabah 7,5’ta başlan mesai akşam 6’ya kadar devam ediyor ve sadece bir saat yemek molası veriyorlar" dediler.

İşçiler ayrıca zam istedikleri için mobbinge maruz kaldıklarını dile getirerek, maaşı beğenmeyenlerin istifaya zorlandığını ve zorla dilekçe yazdırıldığını söyledi. Çan TKİ’deki şoför ve operatörler, “Şantiye şefi tarafından baskıya maruz kalıyoruz. ‘Ücretiniz bu işinize gelirse çalışın, gelmezse çalışmayın’ diye baskı yapılıyor” ifadelerini kullandı.

(HABER MERKEZİ)