Tiyatro yazarı Tuncer Cücenoğlu'nun ismi yaşadığı eve asıldı

Çankaya Belediyesi'nin başlattığı proje kapsamında isimleri binalara yerleştirilen sanatçıların arasında bir yenisi eklendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çankaya Belediyesi, "Çankaya'da Yaşamış Yazar ve Şairlerin İzinde” projesi kapsamında ilçede yaşamış sanatçıların adlarının yazılı olduğu plaketleri binalara yerleştirmeye devam ediyor. 

Proje kapsamında, son olarak 2019'da hayatını kaybeden tiyatro yazarı Tuncer Cücenoğlu'nun ismi Kurtuluş'ta yaşadığı eve asıldı.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü düzenlenen isim törenine eserleri İngilizce, Rusça, İtalyanca ve Çince dahil 32 dile çevrilen Cücenoğlu'nun kızı Gamze Devrim Cücenoğlu da katıldı.

Proje kapsamında daha önce Fakir Baykurt, "Cin Ali"nin yaratıcısı yazar Rasim Kaygusuz ve eşi öğretmen Remziye Kaygusuz, Türk Halk Müziği sanatçısı Özay Gönlüm ile Altan Öymen, Emin Çölaşan, Enver Ziya Karal, İsmail Hakkı Tonguç, Muammer Aksoy, Orhan Asena, Özay Gönlüm, Semih Sergen, Suna Kan, Talip Apaydın, Üstün Dökmen, Zülfü Livaneli’nin isimleri de yaşadıkları evlere asıldı.