Tiyatro Eleştirmenleri Birliği'nden yeni karar: Cinsiyet ayrımı kalkıyor

Tiyatro Eleştirmenleri Birliği (TEB), bu yıl 30'uncusu gerçekleşecek TEB Ödülleri'nde bazı yenilikler yapacağını duyurdu. Ödül jürisinin aldığı karara göre, ‘kadın/erkek oyuncu' ayrımı kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu yıl 30'uncusu düzenlenecek TEB Ödülleri jürisi, yeni ödül dönemi için yeni kararlar aldı. Jürinin aldığı karar doğrultusunda, bu seneden itibaren TEB Ödülleri ‘Oyuncu’ kategorisinden ‘Kadın/Erkek Oyuncu’ ayrımı kaldırıldı.

TEB’nin ‘Oyuncu’ kategorisi ‘Yılın Oyuncuları’ olarak adlandırılacak ve cinsiyet ayrımı gözetmeyecek.

İKİ YENİ KATEGORİ EKLENDİ

TEB'in yaptığı açıklamaya göre ödüllere bu sene ‘Yılın Yönetmeni’ ve ‘Genç Ekip’ kategorileri eklendi. TEB, ‘Genç Ekip’ kategorisinin kendi imkân ve çabalarıyla tiyatro yapan, faaliyet süresi en fazla iki sene olan toplulukların işlerine dikkat çekmek amacını taşıdığını belirtti.

1 Mart 2022 ile 1 Mayıs 2023 tarihleri arasında prömiyer yapan ve seyirciyle en az 10 kez buluşmuş oyunların değerlendirmeye alınacağı TEB Ödülleri, 'Yılın Yapımı', 'Yılın Yönetmeni', 'Yılın Oyuncusu/Oyuncuları', 'Yılın Metni/Yazarı', 'TEB Onur Ödülü', 'TEB Özel Ödülü' ve 'Yılın Genç Ekibi' olmak üzere yedi kategoriden oluşacak.

JÜRİDE KİMLER YER ALIYOR?

TEB Ödülleri'nin jürisinde Erdoğan Mitrani, Tijen Savaşkan, Zerrin Yanıkkaya, Hasibe Kalkan, Tuba Aksu Şener, Handan Salta, Bahar Çuhadar, Gülin Dede Tekin, Mehmet Konuk, Eylem Ejder ve Yusuf Dündar yer alıyor.

Ödüllerin 2023’ün mayıs ayında, ay sonunda düzenlenecek törenle sahiplerine ulaştırılması planlanıyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)