TİP'ten Yeni Akit'e suç duyurusu: Ait oldukları yer zindanlardır

TİP, 6 yaşında evlendirilen H.K.G.'nin fotoğraflarını basarak yalancılıkla suçlayan ve hedef gösteren Yeni Akit gazetesi için suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü Sera Kadıgil, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşında imam nikâhı ile evlendirilen ve cinsel istismara maruz bırakılan kızı H.K.G.’yi hedef gösteren haberini yayınlayan Yeni Akit hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu dilekçesinde “Suçu ve Suçluyu Övme, Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama, Adil Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs” gerekçeleri gösterildi.

TİP Parti Meclis üyesi ve İstanbul İl Sözcüsü Melis Akyürek ise ilgili habere erişim engeli getirilmesi için Küçükçekmece Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne başvuruda bulundu.

Yeni Akit’in 2 Ocak'ta yayınladığı haberde istismar mağduru olan H.K.G.'nin reşit olmadığı yaşta çekilmiş ve yüzünün açık olduğu fotoğrafları paylaşmıştı. Haber "'Düğün fotoğrafında 'tacizcisi' ile niye bu kadar samimi?'" başlığı ile servis edilmişti.

Sirra Kadıgil Kadıgil “6 yaşından itibaren bir çocuğun sistematik istismarına göz yuman karanlık zihniyet şimdi de bir yandan suçu ve suçluyu överken diğer yandan çocuğun fotoğraflarını yayımlayarak yeni bir istismara yol açmaktadır. Bu karanlığın ait olduğu yer de tıpkı o çocuk tecavüzcüleri gibi zindanlardır” dedi.

TİP PM üyesi ve İstanbul İl Sözcüsü Melis Akyürek de haberin içeriklerinin suç teşkil etmesi ve çocuğun üstün yararı ilkesi gereğince haber bağlantısına erişime engelleme getirilmesi talebinde bulundu.

Akyürek Küçükçekmece Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne yaptığı başvurusunda, haberin yargılama sürecine müdahale niteliği taşıdığını, faillerin savunuculuğunun yapıldığını ve 14 yaşında gelinlik giydirilen fotoğraflara yer verilerek çocuk istismarının normalleştirildiğine dikkat çekti. (HABER MERKEZİ)