TİP vekillerine köprüde saldırı: Her yer Taksim her yer direniş

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne "Her yer Taksim her yer direniş" yazılı bir pankart asmak isteyen TİP'li milletvekillerine polis saldırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gezi protestolarının yıldönümünde Türkiye İşçi Partili (TİP) milletvekilleri, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne "Her yer Taksim her yer direniş" yazılı bir pankart astı. TİP Genel Başkanı Erkan Baş, milletvekilleri Sera Kadıgil ve Ahmet Şık'ın, Gezi protestolarının dokuzuncu yıldönümü nedeniyle astığı pankart polis tarafından kesildi.  

Ahmet Şık’ın kişisel twitter hesabından canlı yayınlanan videoda polisin “Bu bayrağı buraya asamazsın” diyerek milletvekillerine müdahale etmek istediği görülürken, çevredekilerin “O milletvekili, milletvekili” dediği duyuldu. Ahmet Şık, polisin yakasından tutarak çektiğini söyledi.

SERA KADIGİL: TELEFONUMU DENİZE ATTILAR

Sera Kadıgil eylemden sonra yaptığı açıklamada, cep telefonunun bir polis tarafından köprüden denize atıldığını açıkladı. TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ın hesabından açıklama yapan Kadıgil, şu ifadeleri kullandı:

"Merhaba Ben Sera :) Kısa bir süreliğine bu hesabı kamulaştırdım. Boğaziçi Köprüsü'ne "Her yer Taksim, her yer direniş" pankartını asarken bir polis telefonumu denize attı. Daha taksidi bitmemişti vicdansızlar :) Bu daha başlangıç, mücadeleye devam!"

(HABER MERKEZİ)

Etiketler Gezi köprü taksim polis