TİP binasına polis ablukası: Hatay'a gidecek gönüllüler de gözaltında

Polis, Kızılay'ın depremin üçüncü gününde çadır satmasını protesto etmek isteyen TİP'lileri darp ederek gözaltına aldı. İstanbul İl binasını çembere alan çevik kuvvet, giriş çıkışı engelledi.

Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL - Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü’nün Kızılay’ın stoklarındaki çadırları depremin üçüncü günü satmasını protesto etmek için İstanbul Kadıköy’de yapmak istediği eyleme polis saldırdı.

Polis, Kızılay Kadıköy Şubesi'ne yürümek isteyen, aralarında merkez yönetim kurulu (MYK), parti meclisi (PM) ve il örgütü üyeleri ile gönüllü ve depremzedelerin de olduğu 100'den fazla kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

Gazetecilerin görüntü almasını da engelleyen polis, daha sonra TİP İstanbul İl binasını ablukaya aldı. Çevik kuvvet, bina girişine bariyer kurarken yardım koordinasyon merkezi olarak da kullanılan binadan deprem bölgesine gönderilecek paketlerin tırlara yüklenmesini de engelledi.

İL BAŞKANI GÖZALTINDA   

TİP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün, "İstanbul İl Başkanı Cengiz Yeter, MYK üyelerimiz, il ve ilçe yöneticilerimiz, Hataya gitmek isteyen parti yöneticisi ve gönüllüler gözaltına alındı. Net sayıyı şu an veremiyoruz ama 100'ün üzerinde gözaltı var" dedi. 

HDP, EMEP ve SOL parti temsilcileri de dayanışma için TİP il binasına gitti.  

ATAY: 50 BİN İNSAN CAN VERDİ SOYLU'NUN İŞİ BİZİ ABLUKAYA ALMAK

TİP Hatay Milletvekili Barış Atay, il binası önünde yaptığı açıklamada polis saldırısına tepki gösterdi. Atay, sosyal medyadan da "50 bin insan can verdi depremde, binlercesi enkaz altında… @suleymansoylu’nun işi bizi ablukaya almak… Yılmayacağız, diz çökmeyeceğiz! #Hükümetİstifa edecek sonra da yargılanacak!" paylaşımı yaptı. 

Atay, Twitter hesabından, "Barış Atay… Otur oturduğun yerde… İnsanları tahrik etme… Kabadayılık bu devlete sökmez…" şeklinde paylaşım yapan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e de yanıt vererek, "Kes lan sesini…" dedi.

ERKAN BAŞ: BİZ DE BUNLARI NOT EDİYORUZ

TİP Genel Başkanı Erkan Baş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Deprem için kılını kımıldatmayan iktidar; Kızılay'ın çadırları satmasıyla ilgili basın açıklaması düzenlemek isteyen parti üyelerimize saldırdı. Gözaltına alınanlar arasında depremzedeler var. Biz de bunları not ediyoruz, görüşeceğiz! Derhal gözaltıları serbest bırakın!" ifadelerini kullandı.

'GÜNLERDİR 'DEVLET NEREDE' DİYORUZ, ARANAN DEVLETİ GÖRDÜK

Abluka sürerken, gece saatlerinde TİP yöneticileri il binasında basın toplantısı düzenledi. Genel Başkan Yardımcısı Doğan Ergün, polis saldırısına tepki gösterdi: "Bugün iktidarın uygulamalarına karşı, Kızılay skandallarına karşı yapılmak istenen basın açıklamalarına yapılan saldırılarda 210 arkadaşımız darp edilerek gözaltına alındı. TİP’in eyleminden önce Emek ve Demokrasi Güçleri’nin eylemi vardı Kadıköy’de. Burada tespit edebildiğimiz üzere 110’un üzerinde arkadaşımız gözaltına alındı. TİP’in Kızılay önünde yapılmak istenen basın açıklaması engellendi. Buna rağmen parti binamız önünde açıklamamızı yaptık. Burada aralarında il başkanımızın, ilçe yöneticilerimizin, bu akşam Hatay’a yola çıkmak üzere bulunan gönüllülerimizin ve depremzedelerin olduğu 100 kadar arkadaşımız darp edilerek gözaltına alındı. Lanet olsun yaptıkları işe, lanet olsun bu saldırı politikasına. Günlerdir ‘Devlet nerede’ diyoruz. 2 gün önce deprem bölgesindeydik. Oradaki vatandaşlarımız ‘Devlet nerede, çadır nerede’ diyor. Aranan devletin nerede olduğunu gördük. Aranan devlet burada, çadır skandalının örtbas edilmesini istemeyen insanların karşısında ortaya çıktı. Biz yarın Hatay’a gittiğimizde ‘Size 5 tane çadır veremeyen devlet, Kızılay’ı protesto etmek isteyenlerin önünde ortaya çıktı’ diyeceğiz. Bizi susturamazsınız."

'ABLUKA ALTINDA BİLE KAMYON YÜKLEMEYE ÇALIŞTIK'

TİP İstanbul İl Sözcüsü Melis Akyürek ise deprem bölgesine gidecek olan gönüllü arkadaşlarının da gözaltına alındığını vurgulayarak şöyle konuştu: "Az önce partimiz abluka altındayken dahi kamyon yükleyemeye çalıştık. Yarım saat önce de otobüsümüz kalktı fakat eksikli kalktı. Çünkü yoldaşlarımız gözaltına alındı. Bizi burada darp ederek gözaltına alanlar bizim bunlardan korkacağımızı düşünüyorlarsa çok yanlış düşünüyorlar. Çünkü orada hala devlet yok. Bizden hala köylere gittiğimizde çadır rica ediyorlar. Bu devlet bize saldırmaktan utanmıyor, şov yapmayı biliyor sadece. 3 ay kaldı sadece. Hepsi o makamlardan inecek ve yargılanacak. Biz de hepsini canlı yayında izliyor olacağız. Biz yarın kaldığımız yerden yola devam edeceğiz.

KILIÇDAROĞLU'NDAN, ERKAN BAŞ'A DESTEK TELEFONU 

Öte yandan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ı telefonla arayarak, polis saldırısına maruz kalan partililer için geçmiş olsun dileklerini iletti.