TİP Genel Başkanı Erkan Baş: Bu yasa gazetecilerin susturulmasını amaçlıyor

TİP Gebel Başkanı Erkan Baş, kamuoyunda 'sansür yasası' olarak bilinen 'dezenformasyonla mücadele düzenlemesi'ne ilişkin konuştu: "Bu yasa gazetecilerin susturulmasını amaçlıyor."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, "dezenformasyonla mücadele düzenlemesi" olarak da bilinen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Baş, "Bu yasa gazetecilerin susturulmasını amaçlıyor, halkın haber alma hakkını gasbediyor" dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Baş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, ülkenin ve halkın gündemi ile Meclis'in gündeminin birbirine zıt olduğunu, halkın sorunlarıyla Meclis'in konularının bu kadar çelişkili olduğu bir yasama döneminde olduklarını savundu. Baş, halkın yaşadığı çeşitli sorunlara rağmen TBMM'de, halkın susturulması ve gerçeğin iktidar lehine örtülebilmesi için yasa çıkarıldığını ileri sürdü.

Ankara'da müzisyen Onur Şener'in öldürüldüğünü, Adalet Bakanlığı'nda görevli hakim Serkan Tüzün'ün de eşini öldürüp intihar ettiğini belirten Baş, şöyle devam etti: "Bu iki cinayet Ankara'da yaşandı, bu ülkenin başkentinde ve burada bir Meclis var. Ne yapmaya çalışıyorlar? İşte bu cinayetlerin öğrenilmesini engellemeye çalışıyorlar. Bu sansür yasası çıkmış olsaydı yurttaşlar bu olayların ayrıntılarını sosyal medyada ve inatla yayıncılık, gazetecilik yapmaya çalışan ve her geçen gün sayıları azalan basın yayın organlarından bunu öğrenebilecekler miydi? İşte iktidarın yapmaya çalıştığı şey esas olarak budur. Bu yasa gazetecilerin susturulmasını amaçlıyor, halkın haber alma hakkını gasbediyor." (HABER MERKEZİ)

Etiketler erkan baş sansür yasa