TİP: Erkan Baş’ın ‘İnce çekilirse ben de çekilirim’ diye bir beyanatı yok

Türkiye İşçi Partisi, Erkan Baş'a atfedilen "İnce çekilirse, ben de çekilirim” şeklinde bir beyanatta bulunduğuna ilişkin haberler servis edilmektedir. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş’a atfedilen, “İnce çekilirse ben de çekilirim” sözlerinin sosyal medyada gündem olması üzerine TİP basın bürosundan açıklama geldi.

Erkan Baş’a atfedilen sözlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edilen açıklamada, “Kamuoyuna Genel Başkanımızın “İnce çekilirse, ben de çekilirim” şeklinde bir beyanatta bulunduğuna ilişkin haberler servis edilmektedir. Bu haberler gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.

Açıklamada Erkan Baş’ın Muharrem İnce’ye çekilme çağrısı yaptığı televizyon programında kullandığı şu cümlelere de yer verildi:
“Biz milletvekilliğini bir görev, bir sorumluluk olarak değerlendiriyoruz. Kişisel bir dert değil ki bizim açımızdan milletvekilliği meselesi. (Muharrem İnce’nin) Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesi için koşulu Erkan Baş’ın milletvekili adayı olmaması ise buyursun hemen çekilsin. Yeter ki bu ülkeyi bir an önce o karanlık sürece son verecek bir yere taşıyalım. Çok istiyorsa buyursun gelsinler kendisi çekiliyorsa ben de çekilirim bir problem yok bizim açımızdan. Ama bizim çekilmemiz onların bir şey kazanması anlamına gelmiyor. 3. bölgede biz komple seçimden çekilsek, hepimiz İnce'ye versek, hatta bütün partiler Memleket Partisi’ne oy verse hiçbir şey değişmeyecek.”

Muharrem İnce’nin adaylıktan çekilmesinin memnuniyetle karşılandığı ifade edilen açıklamada “Kendisine bu süreçte yapılan yakışıksız saldırılar nedeniyle geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” denildi.

Etiketler TİP Erkan Baş