TİP Antalya'da seçim startını verdi: Kimsenin oyu boşa gitmeyecek

TİP Antalya, seçim çalışmalarına başladı. TİP’in siyasi kariyer yapılacak bir parti olmadığına vurgu yapan MYK üyesi Başaran, “Adaylara kan, ter ve gözyaşından başka bir şey taahhüt etmiyoruz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANTALYA - Emek ve Özgürlük İttifakı ile 14 Mayıs seçimlerine girmeye hazırlanan Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) Antalya İl Örgütü, seçim çalışmalarına üyeleriyle sandık görevlerini planladığı bir toplantı ile başladı. Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu’nda bugün yapılan toplantıda seçim süreci ve partinin izleyeceği strateji değerlendirildi. Toplantıda, partinin MYK üyesi Yunus Başaran, İl Örgütlenme Sorumlusu Barış Özdemir ile Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Ezgi Altınkurt Sağlık, Antalya’da yürütülecek çalışmalar hakkında parti üyelerine bilgi aktardı.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ VURGUSU

Milletvekili aday listesinin sadece TİP’lilerden oluşmayacağını, toplumun farklı kesimlerinde hak mücadelesi içinde olanları teşvik edecek bir strateji belirleyeceklerini belirten MYK üyesi Yunus Başaran, yol haritalarını şöyle anlattı: “Biz gücümüzün farkındayız. TİP sadece solun içinde değil, solun dışında da ciddi bir etki yaratmaya başladı. Şu anda 4 milletvekilimiz var ama o 4 kişi, 400 kişiye bedel. Halkın içinden gelen o 4 kişinin arkasında müthiş bir örgütlenme var. TİP, siyasi kariyer yapılacak bir parti değil. Yöneticilerimize kan, ter ve gözyaşından başka bir şey taahhüt etmiyoruz. TİP bu seçimde halkın kırmızı çizgisi olmaya, ana muhalefeti olmaya aday. Meclis'e güçlü bir şekilde girersek, kimse bir daha İstanbul Sözleşmesi’nden çıkmayı aklına getiremeyecek. Bugünkü sistemde her şeyin merkezinde olan paranın yerine insanı koyacağız."

İttifak partilerinden HDP’nin Yeşil Sol Parti ile 81 ilde, TİP’in de en az 41 ilde seçime gireceğini duyuran Başaran, sözlerine şöyle devam etti: “TİP’in seçime girmesi, bu ittifakı büyütecek bir artıdır. İttifak partileri olarak birbirimizi engelleyecek adımlardan kaçınacağız. İttifakımızdaki partilerin milletvekili çıkaramayacağı şehirler var. TİP olmazsa, o oyların başka kanallara gideceğini bildiğimiz için bu şehirlerde seçime gireceğiz. Kimsenin oyu boşa gitmeyecek.”

‘İŞE YERELDEN BAŞLAYACAĞIZ’

Partinin sırtını, sermaye güçlerine değil, üyelerine, gönüllülere ve ekmeğini emekle kazanan halka yasladığını belirten Örgütlenme Sorumlusu Özdemir de “Siyasetin yerelden başlayan adımlarla kurulması gerekir. TİP’in gündemi, halkın gerçek gündemidir. Halkımızı yalnız, seçeneksiz bırakmayacağız” dedi. (DUVAR)