Timur Soykan: MHP, 'KPSS olayı tarikatların kumpası' mı diyor?

KPSS'de soruların sızdırıldığı iddialarıyla ilgili olarak MHP'nin Habertürk açıklamasına dikkat çeken gazeteci Timur Soykan, "MHP bu olayı tarikatların kumpası olarak mı görüyor?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) soruların çalındığı iddiası gündemdeki yerini korurken pazar günü yapılan sınav iptal edildi. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı’nın değişmesine neden olan iddiayla ilgili Gazeteci Timur Soykan, bazı paylaşımlarda bulundu.

Soykan, “KPSS olayı bazı tarikatların ÖSYM’yi ele geçirmek için kurduğu bir tuzak olabilir mi? Çok komplo teorisi gibi görünebilir ama bu ihtimali göz önünde bulundurmayı gerektiren gelişmeler var” diye sordu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın bugün Habertürk’ü hedef gösteren 27 tweet'lik serisinden söz eden ve bu serideki bir tweete dikkat çeken Soykan, “Bir tanesi çok çarpıcı. Semih Yalçın'ın tweet’i şöyle yorumlanabilir: MHP, Berhan Şimşek’in anlattığı bilgileri programın moderatörü, Habertürk Yayın Yönetmeni Kürşad Oğuz’a kendilerinin verdiğini anlatıyor. Bu bilgileri Şimşek anlatınca tepki gösteriyor” ifadelerini kullandı.

'CUMHUR İTTİFAKI’NDA ÇOK BÜYÜK BİR GERİLİMİ ORTAYA KOYUYOR'

Diken'in haberine referans veren Soykan’ın bahsettiği bilgi ise görevden alınan ÖSYM Başkanı Halis Aygün’ün MHP’li olması ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile anlaşamaması.

“Yani MHP, KPSS olayının Milli Eğitim Bakanı ve tarikatların ÖSYM Başkanı’nı görevden aldırmak için uyguladığı bir kumpas olduğunu mu iddia ediyor? Öyleyse bu Cumhur İttifakı’nda çok büyük bir gerilimi ortaya koyuyor” diyen Soykan, değerlendirmesini şöyle sürdürdü:

“Zaten olayın başından beri Cumhurbaşkanı ve AKP, normal reflekslerinden çok farklı hareket ediyor. Pek çok devasa skandalda bakanlara, kadrolara sahip çıkan Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu’nu harekete geçirdi ve ÖSYM Başkanı’nı hemen görevden aldı. Gerçekten garip.

Söz konusu program sırasında, yani dün akşam Twitter’da bir sosyal medya kampanyasını görmüş ve mana verememiştim. #MahmutÖzerSeninleyiz diye binlerce paylaşım yapılmıştı. Milli Eğitim Bakanı için ilk defa kampanya gördüm.

Belki de en önemlisi Türkiye KPSS olayı ile çalkalanırken MHP'den ve Devlet Bahçeli'den hiçbir açıklama gelmemesi. Çok derin bir sessizlik ve çok ilgi çekici. Bahçeli halen bu konuda açıklama yapmadı.

Sonuç olarak KPSS olayı Cumhur İttifakı'nda büyük gerilime neden olmuş gibi görünüyor. Yani geriye çok önemli bir soru kalıyor: KPSS skandalı bazı tarikatların ÖSYM’yi ele geçirmek için kurduğu bir kumpas olabilir mi? Yeni ÖSYM Başkanı’nın profiline bakınca şüphe büyüyor.”

 

'TÜGVA, CİHANNÜMA, İSMAİLAĞA CEMAATİ'

Konuyla ilgili konuşan CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel de KPSS sorularının sızdırılmasıyla ilgili, "Aslında bir iç operasyondu, cemaatlerin güç savaşıydı" yorumunu yaparken, "Zaten yeni ÖSYM Başkanı’na bakınca bu hemen doğrulandı. Bu kişinin uğramadığı yer kalmamış. TÜGVA, Cihannüma, İsmailağa Cemaati, birçok konferanslar… Nereden geldiği belli oluyor. Maksat hasıl oldu, ÖSYM operasyonu tamamlanmış oldu. Bu operasyonu yapanlar, TÜGVA, Cihannüma, İsmailağa Cemaati ve operasyona katılan diğer gruplar gençlerimizin ve ailelerini masraflarını karşılamalıdır” dedi.

Adıgüzel, bugün sosyal medya hesabından “Şimdi tüm adayların masraflarının karşılanması lazım” notu ile paylaştığı videoda şu açıklamaları yaptı:

"ÖSYM’deki operasyon tamamlandı. KPSS 2022 sınavı beklendiği gibi iptal edildi. Filler tepişirken çimenler ezildi. Olan yine yüzbinlerce gencimize ve onların ailelerine oldu. Bu sınava giderken gelirken, vakit kaybettiler, nakit kaybettiler, birçok masrafları oldu. Şimdi ne olacak? Zaten ÖSYM’de olanlar diğer devlet kurumlarında olanlara benzerdi. Yani bu skandal göz göre göre yapıldı. Aslında bir iç operasyondu, cemaatlerin güç savaşıydı.

Birçok devlet kurumunda aynı AKP’nin içinde olduğu gibi cemaatlerin güç savaşları var. FETÖ’nün boşalttığı alanlara hepsi birden parsel kapmaya çalışıyor. Bu kadar göz göre göre büyük hatanın yapılması mümkün değil. Yani o test sınavındaki sınav sorularıyla bu KPSS’deki soruların aynı olması çok enteresan ve çok fazla. Yani sorunun noktası virgülüne kadar aynı, cevap şıkları sırası bile aynı. Hatta test sınavındaki ve KPSS’deki soru sıraları bile aynı. Mesela 26. soru. Yani göz göre göre ve buradaki skandalı büyütmek üzere yapılmış bir işlem. Cemaatlerin birbirine operasyonu gözü ile bakmak lazım. Zaten yeni ÖSYM Başkanı’na bakınca bu hemen doğrulandı. Bu kişinin uğramadığı yer kalmamış. TÜGVA, Cihannüma, İsmailağa Cemaati, birçok konferanslar… Nereden geldiği belli oluyor. Maksat hasıl oldu, ÖSYM operasyonu tamamlanmış oldu.

Cemaatlerin güç savaşında filler tepişirken çimenler ezildi. Olan gençlerimize ve onların ailelerine oldu. Şimdi bu masrafı karşılamaları lazım. Gençler vakit kaybetti, nakit kaybetti. Aileler masraf yaptı.  Benim önerim şudur, ÖSYM Operasyonu tamamlanmıştır ve bu operasyonu yapanlar, TÜGVA, Cihannüma, İsmailağa Cemaati ve operasyona katılan diğer gruplar gençlerimizin ve ailelerini masraflarını karşılamalıdır. Çünkü istedikleri olmuştur. Olan gençlerimize olmuştur. Onların da masraflarının karşılanması, bir sonraki sınava ücretsiz girmeleri.” (HABER MERKEZİ)