Timur Soykan: Laiklik su gibi, hava gibi ihtiyaç

TÜYAP Kitap Fuarı'nda söyleşiye katılan gazeteci Timur Soykan, Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızını evlendirmesiyle ilgili, "Laiklik su gibi hava gibi ihtiyaç. Tarikatlar kapatılmalı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı Onursal Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel’in, 6 yaşındaki H.K.G. isimli kızını Kadir İstekli ile 'evlendirerek' H.K.G.'nin uzun yıllar istismara maruz bırakıldığını haberleştiren gazeteci Timur Soykan, İstanbul Kitap Fuarı’nda “Türkiye’de Tarikat Gerçeği” konulu söyleşi etkinliğinde Barış Pehlivan, Aytunç Erkin, Barış Terkoğlu, Murat Ağırel ve Ümit Zileli ile birlikte okurlarıyla buluştu. Soykan söyleşide açılış konuşmasını yaptı.

“Laiklik su gibi hava gibi ihtiyaç" diyen Soykan, Devletin görevinin tarikat okullarına çocukları mahkum etmemek olduğuna vurgu yaptı ve "Tarikatlar kapatılmalı" diyerek sözlerini sonlandırdı.

'BU OLAYLAR MÜNFERİT DEĞİL, SİSTEMATİK'

Gazeteci Barış Pehlivan ise, "İstiyorlar ki televizyonlar, gazeteler kapatılsın, bu olaylar ortaya çıkamasın. Bu olaylar münferit değil sistematiktir, devletin tercihidir. Şu anki hükümetten bu tarikatlardan kurtulmasını beklemiyorum. Devlet bunları bilmiyor mu? Biliyor. AK Parti’den bir şey beklemiyorum. 6’lı Masa AK Parti karanlığından kurtulacağımızı söylüyor. 6’lı Masa'dan şu sözü almalıyız; cemaat ve tarikatlarla bağlantılı insanlar devlet koltuklarından kaldırılacak mı? Olmaz olsun onlardan aldıkları 3-5 oy. Cemaatler yapıları gereği denetlenemez, bu yüzden kapatılmalıdır’’ diye konuştu.

Arkadaşlarına destek vermek için gelen Ümit Zileli de kısa bir konuşma yaparak, "Yurtlar cemaatlerin elinden alınmalı, Milli eğitim kontrolüne geçmeli. Bu ülkeyi kadınlar kurtaracak, biz erkekler de destek vereceğiz" dedi.

'15 TEMMUZ'DA OTELİNİZİ BOMBALADILAR'

Aytunç Erkin ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, "Sayın Erdoğan, 15 Temmuz'da otelinizi bombaladılar, uçağınıza saldırdılar… Siz hala göz yumuyorsunuz. İktidar kendi canavarını yaratır, o canavar iktidarı yer’’ dedi. Aytunç muhalefeti de eleştirerek, "Muhalefet de 5 gün geç açıklama yaptı. CHP lideri açıklama yapmak zorundadır. Artık biz mesaj atıyoruz açıklama yapın diye" ifadelerini kullandı.

Konuşma sonrası Timur Soykan, Barış Pehlivan, Aytunç Erkin, Barış Terkoğlu, Murat Ağırel ve Ümit Zileli okurlarla bir araya geldi ve kitaplarını imzaladılar. Gazeteci ve yazar İsmail Saymaz da etkinliğe katılarak destek verdi.

Timur Soykan

 

Barış Pehlivan

 

Murat Ağırel

 

Aytunç Erkin

 

İsmail Saymaz