Timur Soykan: Akat için kimler devreye girdi?

Mersin Limanı, son iki yıldır muz kolileri arasında yakalanan tonlarca kokain ile gündemden düşmüyor. Gazeteci Timur Soykan, ucu siyasete de dokunan kokain trafiğini yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birgün yazarı Timur Soykan, bugünkü köşesinde, Mersin Limanı'na yönelik kokain operasyonlarında iş insanlarından siyasetçilere uzanan ilişkiler zincirini ele aldı. Soykan, muz kolileri arasında kokain yakalama operasyonlarının basına yansıyanlarından çok yansımayanlarını değerlendirdi.

Bu operasyonlarda gözaltına alınıp bırakılan iş insanı Ali Osman Akat'ın Süleyman Soylu ile fotoğrafının gündeme gelmesini kaleme aldı.

Timur Soykan "Mersin Çıkmazı" başlıklı yazısında, son operasyonun Sabah gazetesinde haber yapılana kadar dört ay boyunca 'devlet sırrı' gibi gizlendiğine dikkat çekerek, bunun sebebi hakkında şu yorumu yaptı:

"Yanıt; 111 kilo kokain ile ilgili tutuklanan eski Türk-Amerikan İşadamları Derneği Başkanı ve L’actone Holding’in sahibi Ali Osman Akat’ın fotoğraf albümünde gizliydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Süleyman Soylu, Binali Yıldırım’ın arasında olduğu AKP yönetiminin tamamıyla fotoğrafları vardı.

Üstelik Sözcü gazetesinden Serpil Yılmaz, operasyon gizlenirken Ali Osman Akat’ın iki kez serbest bırakıldığını ve savcının ısrarıyla üçüncü kez gözaltına alındıktan sonra tutuklandığını ortaya çıkardı.

Acaba Ali Osman Akat için kimler devreye girdi? İki kez niçin serbest bırakılıp üçüncü gözaltından sonra neden tutuklandı? Anlaşma gereği operasyon boyunca bilgi paylaşılan Alman makamları olayın Türkiye medyasında 4 ay haber olmadığını görünce neler düşündü? Almanya ile koordineli bir operasyon olmasaydı bu olayı belki hiç duymayacaktık. Ya da kontrollü teslimat hiç yapılmayacaktı.

Belki Türkiye’de mecbur kalmadıkça ‘kontrollü teslimat’ yöntemine neden hiç başvurulmadığını da bu gizemli olay ortaya koyuyordur." (Kaynak)