Timoq'ta gözaltına alınan 80 yaşındaki hastanın eşi sordu: Cezaevinde ne işi var?

İşkenceyle gündeme gelen Timoq köyünde 80 yaşındaki bronşit hastası Beşir Yıldırım gözaltına alındı. Yıldırım'ın eşi Mahbet Yıldırım, "80 yaşındaki birinin cezaevinde ne işi var?" diye sordu.

Mahbet Yıldırım
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Timoq (Gümüşörgü)'da askeri operasyon 20’nci günü geride bırakırken, eş zamanlı olarak birçok eve de baskın düzenlendi. Ev baskınlarında 15 kişi darp edilerek gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 3 kişi tutuklandı. 36 hanelik Timoq köyünde 20 gündür köylülerin yalnızca hastane ve temel ihtiyaçları için köyden çıkışlarına izin veriliyor. Köyde ikameti olmayan kimse köye alınmıyor.

80 YAŞINDA GÖZALTINA ALINDI

Mezopotamya Haber Ajansı’ndan Eylem Akdağ ve Fethi Balaman’ın haberine göre gözaltına alınıp tutuklananlar arasında 80 yaşındaki bronşit hastası Beşir Yıldırım da bulunuyor. Yıldırım, 1993’te köy yakmaları sürecinde köylerinden çıkmak zorunda kaldıklarını ve 3 yıl Kahveci köyünde yaşadıktan sonra 1996 yılında köylerine geri döndüklerini anlattı. 31 Mart Perşembe günü köylerine yüzlerce askerin geldiğini anlatan Mahbet Yıldırım, “Köyde iki yaşlıydık. Askerler köyün her yerini sarmışlardı. Hiç suçumuz yokken köyümüze gelip bize bunu yaptılar. O süreç içerisinde haksız yere eşimi de iki defa gözaltına aldılar. Üçüncüsünde tutukladılar. 80 yaşında birinin cezaevinde ne işi var? Oruçludur, bu haliyle cezaevine götürdüler. Eşimin hiçbir suçu yok, hiçbir şey yapmadı” dedi.

'SERBEST BIRAKSINLAR, KÖYÜMÜZE DÖNELİM'

Eşinin birçok hastalığının olduğunu vurgulayan Mahbet Yıldırım, “Eşim çok hasta ve yaşlı. Bronşiti var. Bazen başı dönüyor. Bir suçu yok. Eşimin serbest bırakılmasını ve köyüme geri dönmek istiyorum. Köyümün bir yudum suyu bile bana çok güzel. Biz yaşlıyız diye çocuklarım onlarla yaşamamızı istiyordu. Köyüm için, köyümün suyu için gitmiyordum. ‘Bize yapamazsınız gelin’ diyorlardı, ama biz köyümüzü çok seviyoruz. Eşimi içeri attılar, beni de öylece bıraktılar. Bu yapılanlar haksızlık” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)