Tim Gionet'tan Trump'a: Bir NFT tüccarı için hapse gireceğime inanamıyorum

ABD'de 6 Ocak'ta gerçekleşen Kongre Binası baskını nedeniyle hapis cezasıyla karşı karşıya olan aşırı sağcı Tim Gionet, Donald Trump'ı desteklediği için pişman olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin eski başkanı Donald Trump'ın perşembe günü NFT olarak satışa sunduğu ve kendisinin süper kahraman, kovboy, astronot gibi çizildiği resimli oyun kartı koleksiyonunu açıklamasının ardından, kullanıcı adı ''Baked Alaska'' olarak bilinen aşırı sağcı ve Trump destekçisi canlı yayıncı Tim Gionet, bunun üzerine Twitter'da ''Bir NFT tüccarı için hapse gireceğime inanamıyorum" açıklamasını yaptı.

Trump destekçilerinin 6 Ocak 2021'de gerçekleştirdiği Kongre baskını sırasında canlı yayın yapan Gionet, temmuzda gerçekleşen ve federal bir binada yürüyüş gösteri veya protesto yapmak üzerine olan kabahat davasında suçunu kabul etmişti ve hakkında en az 6 ay hapis cezası isteniyor.

Trump geçtiğimiz çarşamba günü kendine ait sosyal medya platformu Truth Social üzerindeki paylaşımında, "Amerika'nın bir süper kahramana ihtiyacı var! yarın büyük bir duyuru yapacağım. teşekkürler!" yazmıştı. Bu açıklamanın ardından, kendisinin süper kahraman, astronot ve golf oyuncusu gibi bir dizi karakter olarak çizildiği tanesi 99 dolar (1845 Türk Lirası) olan NFT kartlarını satışa sundu. Cumhuriyetçiler ve Demokratlar'dan bu paylaşıma eleştiriler geldi. ABD Başkanı Joe Biden, Trump'ın paylaşımına atıfta bulunarak, ''Son birkaç hafta içinde benim de bazı BÜYÜK DUYURULARIM oldu'' diyerek, Rusya'da üzerinde uyuşturucu bulundurmaktan dolayı Ağustos ayından beri tutuklu olan Brittney Griner'ın serbest bırakılmasını ve ABD'de gerçekleşen çeşitli politik gelişmeleri saydı.

2016 başkanlık seçimleri sırasında Trump destekçisi olan Gionet'in Twitter hesabı, Yahudi düşmanı ve beyaz milliyetçi içerikleri nedeniyle 2017'de askıya alınmış ve Elon Musk'ın bu seneki af kapsamı içerisinde geri dönmüştü.  Gionet, paylaşımlarında MAGA (Make America Great Again-Amerika'yı Yeniden Harika Yap) taraftarlarının Kanye West'i destekleyeceğini ekledi ve ayrıca, "Amerika'yı yeniden harika yapmak istedim ama elime bir tek bu b**tan nft geçti" yazdı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler Donald Trump NFT